A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Lufi 970*250
acapella 300×300

NÉMETORSZÁG EURÓPA BAJNOK!

finn wellness 640*360

Fotón: Nikolas Römer WR, Németország

Elsõ félidõ

A mérkõzés elején a védelem tartotta a német csapatot a játékban, és elsõ negyed egyetlen pontszerzését is õk mutatták fel. A gyengén és fantáziátlanul kezdõ francia válogatott irányítóját, M. Sparuelt a német defensive end R. Zernicke vitte földre a franciák végzónájában (2:0).

A második negyed újra német pontszerzéssel indult, de csupán mezõnygól lett a támadás sorozat jutalma (5:0). A két nappal ezelõtti finnek elleni mérkõzésen még csereként pályára lépõ Dennis Zimmermann irányító ezek után viszont egyre jobban megtalálta a ritmust elkapóival, és elkezdõdött a német támadók kitartó menetelése a gyõzelem felé. Elsõnek Christian Bollmannt találta meg Zimmermann egy hosszú átadással, melybõl a lendületben lévõ elkapó 75 yardos touchdownt szerzett (12:0). A félidõ vége elõtt a franciák utolsó támadása a punterként is játszó Bresaz által bemutatott 45 yardos visszahordással kezdõdött. Azonban a félpályáról is nehezen tudtak tovább menetelni, és a félidõ vége elõtt 3 másodperccel egy 48 yardos mezõnygól voltak kénytelen bevállalni, de azt viszont magabiztosan értékesítették (12:3). 

Második félidõ

A franciák a szünet után higgadt játékkal próbálkoztak, de így is elakadtak a rendíthetetlen német védelemben. 4 és 1-nél trükkös játékot választottak, melybõl csupán egy interception lett, a rossz passzt L. Green cornerback jó ütemben szedte le a levegõbõl.

A válasz német támadás rövid passzokkal R. Zoller elkapó felé és futásokkal J. Morris által haladt elõre, mikor a német válogatott megmutatta mennyire is szeretik a wildcat formációt használni. Másik futójuk D. Washington, a tökéletesen megvalósított játékból a franciák 17 yardosáig vágtázott. A németek elõbb tovább ragaszkodtak a wildcat-hez, majd harmadik próbálkozásból a jobb sarokba irányult passzt újra Christian Bolmann kapta el. Sikeres extra pont után a német válogatott már elhúzni látszott a végig szenvedõ franciáktól (19:3).

Az újra elhaló erõtlen francia támadás sorozat után következett a németek legszebb játéka. Újra wildcat, mely során a running back kapta a snap-et, de az elkapóként felálló Zimmermann-hoz továbbította a labdát. A megzavarodott francia védelem teljesen szabadon hagyta a pálya mélységében garázdálkodó Niklas Römer elkapót, aki miután Zimmermann a kezébe varázsolta a labdát,  teljesen szabadon futhatott az újabb touchdown megszerzéséig (26:3). 

A francia válogatott ezek után már csak szépíteni tudott egy fumble-ból visszahordott touchdown-nal. A labdát az addig nagyon jól játszó J. Morris ejtette el a saját 20 yardosuknál, és a szemfüles A. Vidaller safety vitte be pontszerzésre (26:10).

Az utolsó negyedben a franciák láthatóan végleg megadták magukat, a német válogatott pedig már csak meg akarta õrizni elõnyét, így pont nélküli 12 percet láthattak a nézõk. Az utolsó öt percet mindkét oldalról a cserék játszották. A meccs végét jelentõ bírói sípszót követõen, a németek megszerezték idei második sikerüket, a Berlin Adler Eurobowl gyõzelme után.

A német támadósorból Dennis Zimmermann irányítón túl, kiválóan szerepeltek az elkapók – Bollmann, Zoller és Roemer -, de sokban hozzájárult a sikeres pontszerzésekhez a tight end Hanselmann és J. Morris RB is. A német védelem vezére C. Fuchs defensive end volt, bár a védelem minden játékosa helyt állt ezen az estén. Németország jogosan ül Európa trónján.

Németország – Franciaország 26:10

Q1       Q2       Q3       Q4

2:0      10:3     14:7     0:0

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások