A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
EfEf 970*250
Lufi 300*300

POZÍCIÓHARCOK AZ EDZÕTÁBOR ALATT

Acapella 640×480

Fotón: Steven Slaton RB, Houston Texans

Tampa Bay Buccaneers – WR

Nyílt küzdelem várható majd az elkapók között, élen a veterán Michael Claytonnal, valamint Reggie Brownnal. Raheem Morris minden bizonnyal tapasztalt játékosokat akar majd a pályán látni, hogy segítsék a második évét kezdõ Josh Freemant, bár tudjuk, hogy a Bucs-nak igencsak nagyreményû elkapói vannak a fiataljai között is. A két újonc – a máris lenyûgözõ holtszezont maga mögött tudó Mike Williams és Arrelious Benn – mellett a másodéves Sammie Stroughternek van a legtöbb esélye a slot reciever posztjára.

„Sok jó elkapónk van, a fiatal és gyors játékosoktól a veteránokig. Azt hiszem, hogy még sosem volt ilyen nagy a verseny, mint amilyen a mostani tábor alatt lesz” – nyilatkozta Morris.

Atlanta Falcons – CB (a Dunta Robinsonnal ellentétes oldalon)

Brent Grimes (aki tavaly 8 meccsen kezdett és összesen 6 interceptiont szerzett), valamint Christopher Owens (aki 6-szor lépett kezdõként a gyepre és 2 interceptiont szerzett) folyamatosan cseréli majd egymást a Robinsonnal ellentétes oldalon, hogy kiderüljön melyikük nyeri el a helyet.

„Ez lesz az egyik olyan ütközet, amit a legtöbben fognak figyelemmel kísérni” – állította Mike Smith, majd hozzátette: „az OTÁ-kon is nagy volt a küzdelem és úgy hiszem, hogy még az elõszezon alatt is folyni fog a harc.”

Houston Texans – RB

Hogy ki kezd majd a futóposzton, egyelõre még mindig tisztázatlan, még annak ellenére is, hogy Steve Slaton lett a csapat egyetlen futója az elmúlt öt évben, aki átlépte a bûvös 1 000 yardos határt (még 2008-ban). Tavaly a Texans átlagosan 92,2 yardot futott meccsenként, ami a 30. helyezésre volt elegendõ a liga ranglistáján.

„Egyre fiatalabb a csapat. Figyelembe véve azt, hogy honnan jutott idáig Arian (Foster), valamint hogy Steve (Slaton) visszatért közénk és hogy milyen gyorsan vált ilyen iszonyú jó játékossá (az újonc Ben) Tate, azt hiszem, õk lesznek a támadójátékunk kulcsai” – mondta Gary Kubiak.

San Diego Chargers – OT

Jeromey Clary már a 2007-es idény végétõl kezdõként játszott a poszton, egészen tavaly elszenvedett bokasérüléséig. Az utolsó hat meccsre Brandyn Dombrowski lépett a helyére.

„Ez a két srác valószínûleg a right tackle kezdõposztjáért küzd majd. Nagyszerû harcnak nézünk elébe” – nyilatkozta Norv Turner.

Minnesota Vikings – CB (az Antoine Winfielddel ellentétes oldalon)

Cedric Griffin, aki az NFC döntõ hosszabbításának kezdõrúgása alatt szenvedett szalagszakadást, nem lesz játékra kész állapotban, mire elkezdõdnek az edzések, így megnyílik az út Asher Allen, Benny Sapp, az újonc Chris Cook és a holtszezonban szerzett Lito Sheppard elõtt, hogy eldöntsék ki érdemli meg leginkább a pályára lépés lehetõségét.

New Orleans Saints – SLB

A fiatal Stanley Arnoux, valamint Jonathan Casillas küzdelme várható a holtszezonban érkezõ veterán Clint Ingram ellen, hogy végül kiderüljön az erõs oldalon felálló kezdõ linebacker kiléte. A Scott Fujita egykori helyéért harcoló Arnoux és Casillas is kiemelkedõ teljesítményt nyújtott a tavalyi szezon vége felé. Mindkét játékos jól fut, tehát a tapasztalt Ingramnek biztos, hogy nem lesz könnyû – akár sebességben is – felvennie a harcot a fiatalokkal.

Green Bay Packers – P

Az elmúlt két idény alatt a sajtfejûeknek nem sikerült olyan puntert találniuk, aki megfelelõen teljesített volna. Jeremy Kapinos-szal nem olyan rég bontott szerzõdést a wisconsini klub, miután 34,1-es yard átlaga és mindössze 15 redzone-on belülre hulló puntja a legnagyobb jó szándék  mellett sem nevezhetõ kiemelkedõnek.

Az ausztrál Chris „Medve” Bryanen és Tim Masthay-n tehát a sor, hogy bizonyítsa rátermettségét az NFL-ben is. „Kíváncsian várom, hogy mire lesz képes a két srác. Ez az a poszt, ahol igazán ráfér a javulás a speciális csapatunkra” – mondta Mike McCarthy edzõ.

Kansas City Chiefs – RB

Thomas Jones augusztusban lesz ugyan 32 éves, elõzõ két szezonján ez egyáltalán nem látszik (1 302 illetve 1 402 futott yard). Ugyanakkor a 23 éves Jamaal Charles kirobbanóan teljesített, amikor neki kellett pályára lépnie a tavalyi idény második felétõl. Bár Todd Haley edzõ második szezonjára azt várhatjuk, hogy a Chiefs megosztja majd a futási feladatokat, van még néhány RB a rosteren, akik szívesen bekerülnének azok közé, akikre rábízzák ezt a feladatot. Kolby Smith, az újonc Dexter McCluster, Jackie Battle és Kestahn Moore is ezen játékosok közé tartozik. Haley edzõ elmondása szerint is igen tehetséges futógárdával rendelkezik a klub.

New York Jets – OG

A kilencszeres Pro Bowl falember, Alan Faneca távozása a Cardinals-hoz jelentõs méretû lyukat ütött a támadófalon, amely már két éve volt érintetlen és olyan jól dolgozott, hogy tavaly a liga legtöbb futott yardjához segítette hozzá a csapatot. Faneca-t a másodéves Matt Slauson vagy az újonc Vladimir Ducasse próbálja majd meg pótolni.

„A csatára Matt Slauson és Vladimir Ducasse között megéri majd egy kis figyelmet fordítani” – nyilatkozta Rex Ryan.

Cincinnati Bengals – nickel CB

Az egykori elsõkörös Johnathan Joseph és Leon Hall kezdõposztja nincs veszélyben, de a 3. illetve 4. számú CB posztért még erõs harc dúlhat. David Jones és Morgan Trent töltötte be tavaly ezt a szerepet, de most kemény küzdelem vár majd rájuk a két újonc, Brandon Ghee és Adam Jones ellenében, mivel a csapat nem tarthat meg hat cornerbacket. A védelem koordinátora, Mike Zimmer elmondása szerint is könnyen elképzelhetõ, hogy a tavalyi két CB kiesik a játékosállományukból.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások