A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
M-gel 970-250
M-gel 300*300

MEGSZÜLETETT AZ 1. ELSÕKÖRÖS SZERZÕDÉS

acapella 640×480

Fotón: Dez Bryant WR, Dallas Cowboys

Összességében a 24. helyen kiválasztott elkapóval, Dez Bryanttel való megegyezést csütörtök este jelentette be a csapat. A FOXSports.com jelentése szerint az Oklahoma State egykori WR-je 5 éves, 11,8 millió dolláros kontraktust kapott, amelybõl 8 millió garantált. Bryant a csapaton keresztül kiadott nyilatkozatában ez áll: „Nagfyon fontos volt számomra, hogy ezt még az elsõ edzés elõtt összehozzuk. Segíteni akarok ennek a csapatnak. Versengeni akarok. Már alig várom, hogy újra játszhassak.” Peria Jerry, akit tavaly az Atlanta Falcons szintén a 24. helyen draftolt, csakugyan 5 éves szerzõdést kapott, de csak 10,35 milliót, amibõl 7,55 millió garantált. Egyébként az 1. kör 1-16. helyén elkelt játékosok maximum hat, míg a 17-32. helyen kiválasztottak maximum öt éves szerzõdést írhatnak alá.

Bryant lett az elsõ 2010-es NFL Draft 32 elsõkörösébõl, aki aláírta a szerzõdést. Véletlenül ugyanaz az ügynöke, név szerint Eugene Parker, mint a San Francisco 49ers elkapójának, Michael Crabtree-nek, aki a tavalyi újoncok közül utolsóként írt alá. Az új Kollektív Munkaszerzõdés hiánya az egyik oka annak, hogy a többi 1. körben draftolt játékos még nem ment bele egy szerzõdés aláírásába. Parker, az ügynök így vélekedett: „Ez egy nagy probléma. Mindkét félnek kompromisszumokat kell kötni, akarniuk kell látni a másik fél nehézségeit, és megoldani ezeket a gondokat.”

Számos megfigyelõ várakozása szerint Bryant késve érkezett volna meg az edzõtáborba, ezt pedig arra alapozták, ami tavaly Crabtree-vel történt, viszont ezúttal más volt a helyzet. Néhány közeli forrás szerint leginkább egyik tanácsadója biztatta arra Crabtree-t, hogy késõbb írjon alá, nem Parker keze volt benne a dologban. A 49ers WR-je a 10. helyen kelt el tavaly, azonban szerinte hamarabb kellett volna õt kiválasztani, így ezzel arányos szerzõdést akart.

Stephen Jones, a Cowboys alelnöke – nem említve azt, hogy a Parker által képviselt nemrégi elsõkörösök közül kettõ is késve jelent meg az edzõtáborban, elmondta: „Parkerrel mindig jó volt a kapcsolatunk. Ez egy kétirányú utca. Õ is jól járt, mi is jól jártunk. Senki nem próbál fölényeskedni. Csak azt akarjuk, hogy jól menjenek a dolgok. Azt akarja, hogy Deznek jó legyen, és mi is ezt akarjuk.”

Az egyik NFC-beli csapat személyzetise szerint világos, hogy az idei Drafton Bryant volt a legjobb elkapó: „Robbanékony. Hosszú, erõteljes lépései vannak, az átlagnál gyorsabb. Nagyon agresszív, keményen ráhajt a labdára, a lehetõ legmagasabb ponton szedi le. Kivaló a mozgáskoordinációja. Inkább meglepetésszerû és rideg, mint csúszós és higanytestû. Az elkapás után is nagyon jó ösztönei vannak. A többi fiatal elkapóhoz hasonlóan javítania kell az útvonalak pontosságán, de ennek a kölyöknek nagyon kevés gyengesége van. Jobb, mint Crabtree, de nincs Calvin Johnson szintjén.”

A Cowboys áprilisban 3 hellyel elõrébb cserélt, hogy megszerezzék Bryantet. Jerry Jones, a csapat tulajdonosa a 88-as számú mezt adta neki, amit korábban a Hall of Fame-tag Michael Irvin viselt, egy generációval korábban pedig Drew Pearson. 2008-ban Az Oklahoma State-en Bryant All-American volt, 87 elkapásból 1.480 yardot és 19 TD-t szerzett. De tavaly csak 3 meccse volt, ugyanis az NCAA eltiltotta, amiért hazudott az NFL egykori kiválóságával, Deion Sanders-szel végzett tevékenységérõl. Az Oklahoma State-en játszott 27 meccse során az elkapó 147 passzt húzott be, 2.425 yardot és 29 TD-t szerzett. Volt 22 punt visszahordása is 19,6 yardos átlaggal, amelybõl 3 TD született.

A Dallasnak még egy játékosa van az idei újoncok közül, aki nem írt alá szerzõdést, õ pedig Sean Lee linebacker, aki a 2. körben kelt el.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások