A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
acapella 970×250
Köki 300*300

DÖNTÕ HAZAI PÁLYÁN

Acapella 640×480

Az elmúlt szezon vége óta, de már elõtte is, Jerry Jones tulajdonos folyamatosan emlékeztette játékosait, hogy a XLIV. Super Bowlt 2011. február 6-án saját stadionjukban rendezik meg. DeMarcus Ware, pro bowler linebacker elmondta: „Tulajdonosunk értésünkre adta, hogy a döntõt a Cowboys Stadiumban rendezik meg, és szeretné, ha az õ csapata lenne az egyik résztvevõ. Mindent megteszünk amit tudunk, hogy odajussunk.”

De mielõtt megszereznék a lehetõséget, hogy az elsõ csapat legyenek, amely hazai pályán játssza a Super Bowlt, hosszú út áll az NFC East bajnoki címének védõje elõtt, elég, ha csak a nyarat vesszük számításba. Az edzõtábor szombaton kezdõdik San Antonióban, az Alamodome-ban. Egy olyan öthetes idõszak veszi ezzel kezdetét, amely során a Cowboys több mint 10.400 kilométert utazik, három különbözõ városban tart edzéseket, és négy stadionban játszik elõszezon-meccseket. Roy Williams, a csapat elkapója így vélekedett: „Amerika csapata vagyunk, mindenki látni akar bennünket.”

A Dallas lesz az elsõ teljes csapat, amely elkezdi az edzõtábort, de a Cleveland újoncai már ma megérkeznek a nyári munka helyszínére. A New England és a San Diego újoncai vasárnap kezdenek, augusztus 1-re pedig már minden csapatnál elkezdõdik az edzõtábor. Négy év alatt már harmadik alkalommal fordul elõ, hogy 17 csapat hazai pályán tartja az edzõtábort. Kilenc éve csak öt gárda maradt otthon. A Cowboys két hetet tölt a klimatizált Alamodome-ban, majd az ohioi Cantonba utaznak, hogy a Hall of Fame-meccsen játsszanak. Ezt néhány otthon töltött nap és a Cowboys Stadiumban esedékes elõszezon-meccs követi. Majd két hétre a kaliforniai Oxnardba költöznek, innen mennek San Diegóba játszani. Megszakítják a nyugati parti edzõtábort, és Houstonba mennek egy meccsre, ezután végleg hazatérnek, és az utolsó elõszezon-, valamint az elsõ alapszakasz-meccsre készülnek.

Keith Brooking, a 13 éves veterán, aki 2. évét kezdi a Dallas Cowboys színeiben, elmondta: „Volt néhány furcsa évem, de egyszer sem költözködtem ennyit. Játszottam a Tokyo Bowlon 16 órás repülõút után, két héttel az edzõtábor kezdete után, és még mindig hátra volt 4 elõszezon-meccs. De olyan nem volt, hogy kéthétnyi edzõtábor, aztán költözés.” Bradie James linebacker így gondolja: „Senkit nem érdekli, hol edzünk. Mindenkit az érdekel, gyõzni fogunk-e.”

Jerry Jones a ’90-es évek közepén 4 év alatt 3-szor emelhette magasba a Lombardi Trófeát, de az ötszörös bajnoki címmel rendelkezõ Cowboys 14 szezon óta nem nyert döntõt, és tavaly januárig rájátszás-meccset sem. Az elvárások tehát nagyok, ráadásul az utóbbi évtized leghosszabb edzõtábora elõtt állnak, így jól jön, hogy kevés a gond, és a dráma. Annál több viszont a motiváció. Jones elmondta: „Tényleg úgy érzem, hogy a legnagyobb tehetségek vannak a csapatban, de ugyanezekkel a tehetségekkel, a legnagyobb részükkel buktunk el tavaly. És ez mindenkit távol tart attól, hogy túlságosan felkapja, amit itt lát. Az edzõtáborban rengeteg munka vár ránk.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások