A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Gancia 970*250
M-gel 300*300

A BAJ NEM JÁR EGYEDÜL

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Jake Dalhomme QB, Cleveland Browns

És ez a bukdácsolás a Browns egyetlen gondja, amióta 1999-ben az 1. körös újonc irányítóval, Tim Couch-al újraszervezték a franchise-t. Öt évig nagyrészt õ volt az elsõszámú embere a csapatnak. De pályafutása katasztrófa volt, a csapat pedig gyakorlatilag soha nem tudta megemészteni, hogy Donovan McNabb helyett inkább Couch-ot draftolták. Abban az évben McNabb-et az Eagles választotta ki a 2. pickkel. 1999 óta a Browns-nak csak két gyõzte szezonja volt, egyszer jutottak be a rájátszásba, de egyszer sem kóstolták meg a playoff-gyõzelem édes ízét. Azok az Eagles-rajongók, akik soha nem tudtak összebarátkozni McNabb-bel, aki most már a Redskins-nél játszik, azzal vigasztalhatják magukat, hogy elgondolkodnak annak a következményein, hogy mi lett volna, ha a Browns elviszi McNabb-et, és az Eagles-nek hagyják Couch-ot. McNabb mindenképpen jó választás volt, de ha összehasonlítjuk a Browns draftoltjával, egyszerûen briliáns döntés volt megszerezni. Abban az évben 13 irányító kelt el, de csak McNabb és Daunte Culpepper voltak bármilyen hatással az NFL-re.

Ugorjunk gyorsan 2010-re, egy olyan Browns-hoz, amely azóta, hogy Couch elsüllyedt, még mindig az árral szemben úszik. Az a helyzet, hogy Jake Delhomme a kezdõ irányító, legalábbis jelenleg. Ennél rosszabb hírt már nem is kaphat a csapat. Delhomme egykor elfogadható mezei irányító volt, egész jól dobott, és pályafutásának egy pontján õ hozta össze a rájátszások történetének legjobb passer ratingjét. De közelmúltbeli referenciái nem túl jók. Legutóbbi rájátszás-meccsén, még a Carolina Panthers színeiben, 2008-ban borzalmasan játszott, 5 interceptiont dobott az Arizona Cardinals ellen 33-13-ra elvesztett mérkõzésen. Rossz elõjel volt a 2009-es szezonra, amit az irányító 4 eladott labdával kezdett az Eagles elleni meccsen. Akik esetleg számolnák, ez két egymást követõ meccsen összesen 9 interception. November végén, amikor újabb 4 INT-et dobott egy meccsen a Jets ellen, végleg kispadra került. És most úgy tûnik, õ a legjobb, amit a Browns fel tud mutatni, legalábbis ezt állítja a csapat vezetõedzõje, aki eléggé bennfentes forrásnak számít.

A Cleveland számára egy újabb vészjósló szezon felé közeledve vizsgáljuk meg a csapat irányítóit:

Jake Delhomme
Számok: 2755 kísérletbõl 1630 sikeres passz (59,2%), 19.892 yard, 7,2 yardos passzonkénti átlag, 123 TD, 94 INT, 82,1-es rating.
Számára vége. 35 évesen elérte azt a kort, amikor még a Hall of Fame-re esélyes irányítók termékenysége is vissza szokott esni. Nagyon közel jár pályafutása végéhez, talán már a 2009-es szezon elõtt abba kellett volna hagynia. Egészen biztos, hogy egy évnél tovább nem marad Clevelandben, de a Browns mégis csak õt tudja felmutatni legjobb ajánlatként.

Colt McCoy
Számok: nincsenek.
Colt McCoy, aki 2008-ban a Heisman trófeáról és a bajnoki címrõl is lemaradt az NCAA-ben, szerethetõ figura. Abban az évben passzok és futások terén is a Longhorns legjobbja volt, utóbbi kategóriában 2009-ben pedig a második legjobb. Olyan, mint egy alulméretezett Tim Tebow, felhajtás nélkül. Drew Brees bebizonyította, hogy a Colt McCoy méretû (185 cm, 97 kiló) fickók is tudnak kiemelkedõt nyújtani az NFL-ben. Az idei Drafton lecsúszott a 3. körbe, annak ellenére, hogy eddigi pályafutását hihetetlen termékenység jellemezte. Ha sikeres lesz az NFL-ben, kb. olyan lesz, mint Joe Montana, vagy a kései Brees. Ami a legfontosabb, jelen állás szerint McCoy a Browns egyetlen reménysugara. Jó tanács lehet a Browns szurkolóinak, hogy az újonc érdekében az év hátralévõ részében minden évben imádkozzanak Otto Graham szelleméhez.

Brett Ratliff
Számok: nincsenek.
Ratliff 3 évet töltött az NFL-ben. Két évig esetlenkedett a Jets-nél, tavaly már Clevelandben volt, és meccsen egyetlen passzt sem dobott. Egy arra utaló jel, hogy mennyire jelentéktelen eddigi pályafutása: a ProFootballReference.com egyébként mindent átfogó adatbázisában nem is szerepel a neve. Márpedig ahhoz mindössze annyit kell elérni, hogy létezni kell a futball világában. A Utah-n töltött fõiskolai pályafutása során volt egy pont, amikor a 2. Alex Smith-nek tartották. Ez legalább összejött neki. A neve látványa is ijesztõ a Browns rosterén, de mág ijesztõbb lenne, ha Mangini azt mondta volna, jelenlegi állás szerint õ a kezdõ.

Seneca Wallace
Számok: 556 kísérletbõl 333 sikeres passz (59,9%), 3.547 yard, 6,4 yardos passzonkénti átlag, 25 TD, 14 INT, 83,1-es rating.
Wallace 5évig volt Matt Hasselbeck cseréje Seattle-ben, 14-szer kezdõ is volt, így õ a 2. legtapasztaltabb irányító a Cleveland névsorában. Hogy õszinték legyünk, nem volt mindig rossz a pályán töltött rövid ideje alatt. Statisztikái alapján õ a Browns leghatékonyabb irányítója (83,1-es rating), azonban 6,4 yardos passzonkénti átlaga arról mesél, hogy hosszú passzok terén korlátozott teljesítményt nyújt. Wallace plyafutásának 14 eladott labdáját Delhomme kb. 3 meccsen le is tudja. Mangininek talán Wallace-t kellene kineveznie kezdõnek Delhomme helyett, ugyanis Seneca karrierje ívelhet még felfelé is, akkor is, ha csak egy évrõl van szó. Delhomme esetében ez nem valószínû. Õt arra kellene használni, hogy megtanítsa McCoy-nak a szakma csínját-bínját, kihagyva azokat a részeket, amihez nem ért. Majd lassan be kellene vezetni McCoy-t, úgy, ahogy Bill Walsh is tette egy másik 3. körös újonccal, Joe Montanával 1979-ben és 1980-ban. Majd lehetne reménykedni, hogy úgy fog játszani, mint a fõiskolán.

Majd akkor, és csak akkor, amikor McCoy kiemelkedik a jelenlegi, megviselt irányító-gárdából, a Browns szurkolói elkezdhetnek bizakodni, hogy maguk mögött hagyják az évtizednyi reménytelenséget.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások