A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Becmol 970*250
Praktiker 300*300

NAGYOBB NYOMÁS VÁRHATÓ A PACKERS-TÕL

acapella 640×480

Fotón: Clay Matthews OLB, Green Bay Packers

Noha tavaly statisztikailag nem voltak rosszak – sack-százalék tekintetében a liga 12. helyén állnak – a tény, hogy a nyomás javarészt mindössze egy játékostól, a 2009-es draft 1. körében draftolt, Clay Matthews nevû csodabogártól érkezett, okot jelent egy kis aggodalomra. Matthews motorja folyamatosan pörgött, elképesztõ energiát szolgáltatva, így újonc csapatrekordot tudott beállítani, 10 sackjével egyben a csapat legjobbja is volt. De a szakadék közte, és a második legtermékenyebb sackelõ között jelentõs, Cullen Jenkins jobboldali DE csak 4,5 sacket produkált. A csapat napi szintû megfigyelõi mégis úgy látják, számos ok van az optimizmusra az irányítók siettetését tekintve.

Kezdjük Matthews-szal, aki jogosan hiszi azt, hogy a határ a csillagos ég, miután 118 kilósra gyúrta magát a holtszezonban (újoncként 110-113 kilós volt). Ezt az MMAthletics edzéstervével, és Jay Glazer segítségével sikerült elérnie. A LB nemrég azt írta a Twitteren, „élete legjobb formájában van”. Figyelembe véve, hogy tavaly a 4. játékhétig nem tudott bekerülni a kezdõk közé, de akkor rögtön felhívta magára a figyelmet, könnyen lehet, hogy egy nagyon különleges teljesítménynek lehetünk szemtanúi a másodéves Matthews-tól. A 4. héten akkor figyelt fel rá mindenki, amikor szó szerint kitépte a labdát Adrian Peterson kezébõl, és egy 42 yardos visszahordással TD-t szerzett.

Majd’ ugyanekkora ok a derûlátásra a szintén 2009-es 1. körös B.J. Raji, akitõl azt várják, hogy nagyot fejlõdjön, ami a belsõ passz-siettetést illeti, hiszen õ a Packers új kezdõ nose tackle-je. Míg 2009-ben Matthews nem habozott észrevetetni magát, hozzá képest Raji csak bukdácsolt, csak egy meccsen volt kezdõ, és mindössze egyszer sackelt, miután szerzõdése miatti holdoutja okán hátrányból indult, és bokasérülése sem szolgálta a javát, amit az elõszezon utolsó meccsén szedett össze. Azt hallottuk, Mike Trgovac döntése, miszerint Raji újoncként a futások megállítására koncentráljon, szintén korlátozta az újonc játékát, ami 2010-ben várhatóan teljes fordulatszámon fog pörögni.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások