A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Praktiker 970*250
Perfect look 300*300

ÜDV AZ ÚJRA AZ NFL-BEN!

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Pete Carroll HC, Seattle Seahawks

Az utóbbi évek trendjeitõl eltérõen idén kevés csapat döntött amellett, hogy lecseréli vezetõedzõjét. A következõ szezonban Mike Shanahan (Washington Redskins) és Pete Carroll (Seattle Seahawks) is új új életet próbál meg lehelni a félig-meddig elsorvadt franchise-okba – írja a sportingnews.com. Az, hogy melyik edzõ mennyire lesz sikeres, a csapatokkal szembeni elvárások fogják meghatározni. Nézzük az edzõket: 

 

Mike Shanahan, Redskins

A három edzõ közül a volt Broncos vezetõedzõvel szembeni elvárások a legnagyobbak, részben a múltbéli sikerei miatt, hiszen nyert már két Super Bowlt. A csapat a holtszezonban sem tétlenkedett, jöttek-mentek a játékosok. A legnagyobb szerezemény kétség kívül a Philly volt irányítója, Donovan McNabb. A Rézbõrûek divíziója az egyik legnyitottabb a ligában, így McNabb megszerzése utána nem volt csoda, hogy egybõl nõttek a remények, de azért egy irányító még édeskevése egy divízió megnyeréséhez. Az optimizmus sosem árt és biztosra vehetjük, hogy a szurkolók is teljes mértékben támogatják a csapatot, és reménykednek, hogy legalább egy wild-card helyet megszereznek. Ebben nagy segítségre lehet védelmük, mely 4-3-ról átváltott 3-4-re – ennek Albert Haynesworth örül a legkevésbé, aki ennek hangot is adott. Ha minden klappol, akkor Shanahan gárdája igen jó évet (legalábbis jobbat, mint az elõzõk) zárhat, de mindenképpen össze kellene hozni egy .500-as arányt.

 

Pete Carroll, Seahawks

A ‘Hawks felajánlotta az állást, õ pedig kapva kapott a lehetõségen és a felajánlott pénzösszegen, így újra az NFL-ben láthatjuk a korábbi USC mestert. Már megérkezésekor nagyon sokat ígért és ígéreteinek száma azóta sem csökkent. Sok akar a szarka, de nem bírja a farka? Vigyáznia kell Carrollnak, nehogy ebbe a csapdába essen, hiszen a szurkolók hallják az ígéreteket és csak idõ kérdése, hogy el is kezdjenek hinni bennük. Azonban, hogy ne csak rosszat mondjunk az edzõrõl meg kell említenünk, hogy sok kiváló tehetséget hozott a Smaragd Városba. Említést érdemel a két elsõ körös kiválasztott Russel Okung és Earl Thomas, de draft pick volt még Golden Tate is, aki az elkapás után csodát mûvel a tojáslasztival. Szintén a drafton, de csere folytán került a csapathoz Leon Washington is, akit valószínûleg visszahordóként fogunk a pályán látni. Az, hogy Carroll húzásai mennyire fognak bejönni erõsen kérdéses, annak ellenére, hogy a csapatban ott a potenciál és az NFL kétségkívül leggyengébb divíziójában van a Seahawks. Sokak úgy gondolják, hogy meglepetés lenne, ha a csapat hat gyõzelemnél többet tudna összeszedni (személy szerint én egy 8-8-as mérleget sem tartok kizártnak), ennél kevesebb gyõzelem pedig könnyen felbõszítheti majd a szurkolókat, akik most azt hiszik, hogy Carroll legalább akkora fordulatot fog hozni Seattle-be, mint Mike Smith Atlantába vagy Tony Sparano Miami-ba. Azonban van egy jó hírünk is az edzõ számára: ha elsõ szezonja rosszul is sikerül, akkor sem fogják lapátra tenni utána.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások