A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Heszperidák 970*250
Tesa 300*300

A RAIDERS MOSSA KEZEIT

acapella 640×480

Fotón: JaMarcus Russell QB

A Raiders két nappal azután adott ki nyilatkozatot, miután Russellt ellenõrzött gyógyszer birtoklásával vádolták meg, miután Mobile-i, alabamai otthonában letartóztatták. Egészen pontosan kodeines szirupot találtak nála. A nyilatkozatban ez áll: „JaMarcus Russell számtalan problémájával kapcsolatban próbáltunk közbeavatkozni és segíteni. Az NFL irányelvei tiltják, hogy jelenleg további nyilvános kommenteket tegyünk. De azok, akik a sajtóban kijelentik, hogy a Raiders mit tudott, vagy mit kellett volna tudnia, mit tett a csapat, vagy mit kellett volna tennie, könnyelmûek, felelõtlenek és sértõek, és rossz szolgálatot tesznek minden érintettnek, beleértve a nyilvánosságot is.”

Az LSU egykori sztárját, a 24 éves Russellt hétfõn egy 2 hónapig tartó, titkos, kábítószerügyi nyomozás végén tartóztatták le, mondta a Mobile megyei Seriff szóvivõje, Lori Myles, azt azonban nem árulta el, mi vezetett a letartóztatáshoz, csak annyit mondott, az irányítónak nem volt receptje a kodeinhez.

Russellt május elején bocsátotta el csapata, miután 3 kiábrándító szezont töltött el a Raidersnél. Tavaly 36,4 milliót fizettek neki, és kirúgásakor még mindig járt neki 3 millió dollár. A Raiders panaszt nyújtott be a QB ellen, amelyben 9,55 millió dollárt követelnek tõle, szerintük ugyanis ennyi fizetés-elõleget kapott a 2010-2012-e szezonokra. A Raiders tagjaként Russell 25-ször volt kezdõ, ebbõl csak 7 meccset nyert, a csapat pedig már 7 éve legkevesebb 11 meccset veszített el minden szezonban, ez a liga legrosszabb sorozata. Passzainak csak 52,1%-a ért célba, 18 TD-t szerzett, 23 INT-et dobott, 15 labdát vesztett el, 65,2-es passer ratinget hozott össze.

Tavaly, amikor túlsúlyosan jelent meg az edzõtáborban, büntetést kapott. Majd olyan rossz szezont rakott össze, amilyet jelenleg játszó irányítótól talán nem is láthattunk. Passzainak 48,8 %-a volt sikeres, 3 TD-t és 11 INT-et dobott, és 50,0-s passer ratinget hozott össze, ilyen rossz 11 éve nem volt az NFL-ben. A szezon közepén el is vesztette kezdõ posztját, röviddel a csapat kötelezõ minicampje után, május 6-án pedig ki is rúgták.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások