A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Stihl 970*250
Praktiker 300*300

KÜZDELEM ÉS OROSZLÁNSZAG

Acapella 640×480

Fotón: Amari Spievey CB, Detroit Lions

Spievey, aki megvillant párszor a gyakorlatok során, még mindig a cserék között kullog a kezdõk, vagyis Chris Houston és Jonathan Wade mögött. Az Iowáról érkezõ CB-rõl az volt az elképzelés, hogy egész jó a rövid zónákban, és kiváló munkát végez, amikor a futás ellen kell fellépni. Van egy másik, ismeretlen szegmense is Spievey játékának: tud futni, így a mélyebben fekvõ zónákat is le tudja védekezni. A Hawkeyes védelmi sémájában a CB-k gyakran kaptak segítséget a safety-ktõl. Igaz, hogy idén a Lions leginkább zónavédekezést fog használni, de lesz olyan is, amikor a cornerbackeknek ember ellen kell védekezniük.

Míg Spievey-nak vannak hiányosságai, a baj az, hogy Houston, Wade, és a Detroit többi CB-jének sem hibátlan a játéka. A nagy kérdés az, hogy az újonc az edzõtáborban tud-e mutatni elegendõt ahhoz, hogy a hosszú távú potenciál feledtesse a rövid távú fájdalmakat. Spievey eddig hátrányban van, és folyamatosan azon dolgozik, hogy tartsa a lépést, amit az is nehezít, hogy lábsérülése miatt kihagyott néhány edzést a holtszezonban, beleértve a teljes, újoncoknak rendezett edzõtábort. De mégiscsak a 3. körben draftolták, így az elõszezon meccsein minden lehetõséget meg fog kapni, hogy bebizonyítsa, akár kezdõ is lehet belõle.

A védõk hátsó sorában vannak gondok, így nem lesz jó jel, ha Spievey nem tud felérni a szintjükre, de korai lenne õt kudarcnak nevezni. A 12 éves veterán Dre Bly CB-t nemrég leigazolta a Lions, pedig karrierjének vége felé tart. Ez egy jel, hogy az Oroszlánok tisztában vannak a problémákkal, és az alapszakasz elõtt még több segítséget fognak keresni a secondary-be, így Spievey-nek igencsak fel kötnie az alsónemût az edzõtáborban.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások