A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Köki 970*250
Linea 300*300

FORDÍTANI TUDOTT A WOLVERINES!

acapella 640×480

Fotón: Bús Dániel (Wolverines) és Herke Zsombor (Heroes) közösen adják a Magyar Vöröskereszt képviseletében megjelent Botkáné Sárközi Ildikónak a Csizmadia és Tsa Kft. és a helyszínen a nézõk által összeadott adományt a Jászsági árvízkorosultak javára.

A találkozót, melyet az árvízkárosultak megsegítése jegyében rendezett a jászberényi egyesület a Pro Football Magazinnal és a Magyar Vöröskereszttel összefogva, pénzfeldobás után a vendégek kezdhették kirúgással. A visszahordást követõen a Rozsomákok mindössze pár first down megtétele után kénytelenek voltak átengedni a támadás kezdeményezés jogát a Hõsöknek, akik elsõ drive-jukat egybõl pontokra váltották. Több play sikeres kivédekezése után a hazai védõk nem tudták megállítani 1 yard-ról Zsitnyánszki Zoltán (#46) futását, így az Eger máris 6 ponttal gazdagodott, sõt rúgás helyett a 2 pontos futott extra pont jelentette akadályt is sikeresen vették, ami máris 0-8-as vezetést jelentett számukra.

A késõbbiekben nyilvánvalóvá vált, hogy a két csapat közt nem lesz óriási különbség a mérkõzés folyamán, és valószínûleg csak pár pont differencia várható valamelyik együttes javára a találkozó végén. Az elsõ és a második negyedben is rendre átvették egymástól a támadójogot a csapatok, vagy a védelmek teljesítettek parádésan, vagy pedig egy-egy hiba kényszerítette megállásra a támadó sorokat.  Az irányítók és edzõk mindkét oldalon próbálták váltogatni a futó- és passzjátékokat, ennek ellenére pár jobban sikerült play után rendre abbamaradt a mutatott jó játék. Mindezeknek köszönhetõen a félidõig az állás nem változott, 8-0-nál vonulhattak öltözõbe a csapatok.

A harmadik játékrészben aztán kicsit fordult a kocka, bár elég sok idõnek kellett eltelnie a negyedbõl, mire végre a Rozsomák-szurkolóknak is visszatérhetett a hite. A Wolverines játékosok talán elkezdtek hinni magukban, és egy szép drive után az ellenfél 25 yard-osán találták magukat. Piroska Norbert (#25) pedig nem hibázott, és ezt a  távolságot könnyedén megfutotta, 6 ponthoz juttatva ezzel csapatát. A hazaiaknak az egyenlítéshez be kellett vállalniuk a két pontos extra kísérletet, amit elsõre ugyan megfutott Pintér Dániel (#21), ám ezt holding miatt visszafújták, a második próbálkozást pedig sikeresen állították meg az egriek, így továbbra is vezetésük birtokában kezdhették meg következõ támadás sorozatukat (6-8). Egy nagyon szépen felépített Heroes drive során megállás nélkül haladt elõre vendég gárda, first down first down-t követett, ami az eredményezte, hogy hamarosan a hazaiak end zone-jától pár yard-ra találták magukat. Itt igen hosszan idõztek a csapatok, közbecsúszott pár büntetés, így végül 1-2 yard-rõl 4 kísérlete volt a Hõsöknek egy újabb touchdown megszerzésére. A Rozsomák védõk azonban nem adták fel, és a sok lehetõség ellenére sikeresen tartották a támadókat a gólvonal túlsó részén. Kicsit beszorulva és igen közel saját end zone-jához támadhatott tehát a Wolverines, és az elsõ három próbálkozásból nem is sikerült kikerülniük a kritikus helyzetbõl. Ám ekkor következett egy a tavalyi wild card Hail Mary átadására kísértetiesen hasonlító Bábosik Péter (#4)Bábosik Dénes (#81) összjáték, amely nagyon hosszú elkapás után Bábosik Dénest már csak nagyjából az ellenfél 10 yard-os vonalán sikerült szerelni. Történt mindez már a negyedik negyedben. A Wolverines játékosok pedig megérezték a vér szagát, a 10 yard-os távolság leküzdésére a hazaiak megint Piroska Norbertet (#25) választották, aki nem okozott csalódást, újabb futott touchdown-jával 12-8-as vezetéshez juttatta csapatát. Az rúgott extra kimaradt, így az állás nem is változott.

A hátralévõ kevés idõ miatt az egriek mindent egy lapra feltéve passzokkal próbáltak elõrehaladni, azonban a nagy kapkodás nem vált elõnyükre, és elvesztették a labdát. A Rozsomákok utolsó támadásaikkal sem próbálták meg lepörgetni az idõt, támadtak tovább becsülettel, azonban pontok már nem estek a mérkõzésen, így a végeredmény 12-8

A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy több labdavesztés is történt mindkét oldalon, a jászberényiek életét több fumble és sack keserítette meg, valamint interception-t is dobtak, de ugyanúgy az egriek is. Kiegyenlített erõk csatáját láthatták a kilátogató nézõk, amely csatát végül az elszántabb csapat nyerte meg minimális különbséggel. A Jászberény Wolverines így 3-1-es mérleggel áll az elsõ osztályban, míg az Eger Heroes eredményességi mutatója 2-2-re módosult ezzel a vereséggel. A Rozsomákok július 17-én, szombaton Veszprémbe látogatnak, hogy következõ mérkõzésükön a Wildfires csapatával ütközzenek meg.

A jászberényi vezetõség köszöni a Pro Football Magazinnak és a Magyar Vöröskeresztnek a mérkõzés megrendezésében és az árvízkárosultak megsegítésére irányuló gyûjtésben való segítségüket és közremûködésüket, valamint a kilátogató nézõknek az adományokat. Bízunk benne, hogy a befolyt összeg a leginkább rászorultakhoz kerül.

Jászberény Wolverines – Eger Heroes 12 – 8 (0-8, 0-0, 6-0, 6-0)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások