A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Stihl 970*250
Heszperidák 300*300

A DOLPHINS ESÉLYEI

Acapella 640×480

Fotón: Tony Sparano HC, Miami Dolphins

A Miami tavaly egyszer gyõzött a New England és a Buffalo ellen, míg a Jets-et oda-vissza megverte. Ennek ellenére szinte mindenki úgy gondolja, hogy a Delfinek idén a harmadik helynél elõbb aligha végezhetnek. Érdemes hát áttekinteni az AFC Eastet abból a szempontból, hogy a floridai együttes riválisai hogyan változtak eddig a holtszezonban, a Dolphins mire lehet képes ellenük.

A New England egy közepes szezont követõen csúnya pofonba szaladt a rájátszásban a Baltimore elleni méretes zakó alkalmával. A Patriots eddig a szabadügynökségben nem tett sokat azon kívül, hogy a saját embereiket újraigazolták. Foxboróban a draftot a védelmi lyukak betömésére használták, ahol 2009-ben jócskán akadtak problémák. Brady idén már talán el is felejtette a térdsérülését, ami elõnyére válhat a csapatnak, de Welker a szezon egy részét biztosan kihagyja. A New England ütõs alakulat, de már nem az, ami néhány évvel ezelõtt volt.

A New York Jets hatalmas csinnadrattával igazolt szabadügynököket és cserélt a holtszezonban, így õk mindenképpen meg akarják nyerni a csoportot. A liga legjobb védelmével egyértelmû céljuk a Super Bowl. Más kérdés, hogy a neves játékosok önmagukban még nem alkotnak nagy csapatot, ráadásul nehezíti a helyzetüket, hogy néhány kulcsjátékos (Darrelle Revis, David Harris, Nick Mangold) új szerzõdést akar. Sok múlhat a másodéves irányítón, Mark Sanchezen is, de a Dolphins tavaly jó volt a zöldek ellen, így ez akár idén is megismétlõdhet.

A Buffalo a csoport leggyengébb csapata, tudásban messze lemaradva a másik három együttestõl. Gyakorlatilag az egész támadóegységük problémákkal küszködik, míg a védelem most tér át a 3-4-re, ami újabb bizonytalansági tényezõ. Dick Jauront az elmúlt idény végén kirúgták, és a helyére Chan Gailey-t igazolták fõedzõnek, aki a csapatot szinte a semmibõl lesz kénytelen újjáépíteni. A Delfinek tavaly 1-1-re végeztek a Bills-szel, és ha idén elõre szeretnének lépni, kötelezõ volna megnyerni mindkét meccset a buffalói alakulat ellenében.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások