A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Újház 970*250
Praktiker 300*300

INTERJÚ EGY JAGUÁRRAL – 1. RÉSZ

Acapella 640×480

Fotón: Mike Thomas WR, Jacksonville Jaguars

A 453 yardot és 1 TD-t szerzett WR hamar David Garrard legkedveltebb third-down elkapójává vált. Mivel mind elkapóként, mind pedig a visszahordásoknál megmutatta már, hogy mire képes – és mivel Torry Holt nemrég távozott a csapattól -, a játékos élre tört a kezdõposztért folytatott küzdelemben.

A Pro Football Weekly jó néhány témával kapcsolatban kérdezte a második profi idényét kezdõ Thomas-t.

Hogy alakul a holtszezonod?

Remekül alakul, nem panaszkodom.

Volt lehetõséged elszakadni a focitól egy kicsit, miután a szezon véget ért?

Hawaii-on kapcsolódtam ki. Ejtõztem egy kicsit Mauin.

Elõször jártál ott?

Voltam már ott egyetemista koromban, még a haverokkal. Most a barátnõmmel mentem, úgyhogy jutott idõ a pihenésre is.

Mennyire vagy egészséges? Azt hallottuk, hogy akadt némi probléma a térdszalagoddal, még az OTÁ-k alatt.

Jól vagyok. Ez már a második sérülésem volt, úgyhogy most egy ideig távol kell tartanom magam az edzõteremtõl. Csak a masszírozások és a nyújtások megengedettek. Ennek ellenére viszont jól vagyok. Próbálok kitartóbbá és erõsebbé válni.

Hogy értékelnéd a tavalyi teljesítményed?

Nem volt rossz. Azt mondanám, hogy átlagos. Legalábbis számomra, bár mások, akik kívülrõl figyelték azt mondják, hogy jó volt. Szerintem ugyan sok dolgot csináltam jól, de sokat csinálhattam volna jobban is. Tudom, hogy sokkal több van bennem és sokkal többet nyújthatok a csapatnak is. Produktív évet zártam, de egyelõre közelében sem vagyok annak a teljesítménynek, amit szeretnék.

Mennyiben tértek el az idei OTÁ-k a tavalyiaktól? Érezhetõ volt az intenzitásbeli különbség?

Nem kérdés, hogy a versengés alatt egész más tempóval kell szembenéznem , mint tavaly.

Mit szólsz ahhoz, hogy az NFL eltörölte az utolsó két edzést?

Annyiból jó a dolog, hogy a testünk pihenhet, másfelõl viszont állandóan edzenénk, ha tehetnénk, úgyhogy örülök is meg nem is.

Más a hangulat az öltözõben, mint egy évvel ezelõtt? Elszántabbak a srácok?

Igen, fõként a versenyszellemüknek köszönhetõen. Mindenki fõszerephez akar jutni a csapaton belül, ami meglehetõsen ösztönzõen hat.

Hogy áll az elkapók pozícióharca?

Azt hiszem, jelenleg még senki sem esett ki. Elõször Mike (Sims-Walker) és én voltunk az élen, de a sérülésem miatt T-roy (Troy Williamson) lépett a helyemre. Érzésem szerint Mike az elsõ helyre kiszemelt, a többi pedig majd kiderül.

Haverok vagytok Troy-jal (Williamson) és Jarett-tel (Dillard)? Mennyire volt nagy a holtszezonbeli rivalizálás köztetek?

Az egész csapat sokat fejlõdött ilyen téren. Szerintem mindannyian megértettük, hogy ki kell mennünk a pályára és olyan keményen küzdeni, ahogy bírunk, mindezt viszont a pályán is kell hagynunk. Az egész csapat azt szeretné, hogy a legjobbak játszanak a kezdõposztokon. A pályán kívül azonban nagyon jóban vagyunk, sokat járunk el együtt.

Kell egy bizonyos bátorság, magabiztosság, ha az ember punt returner. Mi jár a fejedben, amikor a labda a levegõben van?

A rúgás után már csak az, hogy elkapjam. Az a legfontosabb, hogy kiszámítsam hova érkezik és hogy biztos kézzel tartsam. Amikor már megvan a labda, az egész olyan, mint egy videojáték, amiben az a cél, hogy bolondot csináljunk a védõkbõl.

Harcolnod kell majd a visszahordó posztért, vagy elkapóként fog rád számítani a csapat a két újoncra (az RB Deji Karimra és a CB Scotty McGee-re) bízva ezzel a returnöket?

Fogalmam sincs.

Mennyire fog hiányozni Torry Holt jelenléte?

Nagyon. Egy hete beszéltem vele, tehát továbbra is tartjuk a kapcsolatot, de azért ez nem ugyanaz. Az edzések után mutatkozott meg igazán, hogy valódi profi, valódi veterán. Nélküle az ember kevésbé lesz motivált, hogy olyan nagy játékossá váljon, amilyenné szeretne. Torry nagyszerû srác. Az, ahogyan õ edzett és ahogyan végezte a munkáját, határozottan követendõ példát állított mindannyiunk elé.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások