A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Becmol 970*250
Tesa 300*300

BENSON ISMÉT RÁCSOK MÖGÖTT

acapella 640×480

Bensont a Travis megyei börtönbe vitték, ahonnan késõbb 5.000 dollárnyi óvadék befizetése után távozhatott. A sérülést okozó testi sértés miatt maximum 4.000 dolláros pénzbüntetést, és legfeljebb egy év börtönbüntetést kaphat. Az austini rendõrség jegyzõkönyvei szerint Benson május 30-án a 6. utcai szórakozónegyedben az Annie’s West nevû bárban mulatta az idõt, amikor összetûzésbe került egy másik vendéggel, amely során a futó szája felrepedt, vér köpött. Miután a bár alkalmazottai közbeléptek, tanúk elmondása szerint Benson lökdösni kezdte az egyik dolgozót, és szidalmazta is. Miután megkérték, hogy távozzon, az ajtóhoz kísérték. Veneza Aguinaga rendõrnõ elmondta, amint kivitték, továbbra is lökdösõdött. Bryan White pultos a rendõrségnek elmesélte, amikor Benson kint volt, panaszkodott a mellette elhaladóknak, hogy „ezek a fehér fiúk bandába verõdnek ellenem, és kirúgnak.” White elmondása szerint erre azt válaszolta a RB-nek, hogy nem tartana csak azért szünetet, hogy õt kirúgja, Benson ekkor ököllel arcon csapta.

A futó ügyvédje, Sam Bassett szerint ügyfele „már alig várja, hogy a megfelelõ idõben elmondhassa a saját verzióját is”. Az ügyvéd elmondta: „Habár nem egészen ért egyet a tényeknek azzal a verziójával, amelyek a vádiratokban szerepelnek, jelenleg nem szeretne nyilatkozni. Mr. Benson mindig is együtt akart mûködni az austini rendõrséggel, hogy elmondja, szerinte mi történt, de mindezt csak ügyvéd jelenlétében teszi meg. Az austini rendõrség úgy döntött, úgy szereznek letartóztatási parancsot, hogy nem hallgatják meg Mr. Benson mondanivalóját.”

Aguinaga elmondta, a rendõrség tanúkat hallgatott ki és megnézték a biztonsági kamerák felvételeit is, amelyek rögzítették az incidenst. A nyomozók múlt héten behívták Bensont is, hogy beszéljenek, de a megbeszélt idõpontban a vádlott nem jelent meg. A rendõrség ezután szerezett letartóztatási parancsot, amit követõen Bensont kedden reggel 8 elõtt mindenféle bonyodalom nélkül egy magánházban õrizetbe vették. A rendõrnõ arról nem tudott nyilatkozni, hogy a futó saját házában tartózkodott-e.

P.J. Combs, a Bengals szóvivõje elmondta, a csapat tudott az esetrõl, de véleménye szerint „nem lett volna helyén való állást foglalniuk az ügyben, mielõtt a probléma meg nem oldódik a törvény keretei között”. Ez a letartóztatás nem az elsõ Benson életében, Roger Goodell, az NFL fõbiztosa akár fel is függesztheti a játékjogát. Brian McCarthy, az NFL szóvivõje mindössze annyit mondott, vizsgálják az esetet, addig nem nyilatkoznak.

2008-ban Bensont egy hónap alatt kétszer tartóztatták le alkoholfogyasztás miatt, de ejtették a vádakat. Míg a University of Texas hallgatója volt, egy meccsre felfüggesztették, nem támadta meg betörés vádját, miszerint bement egy lakásba, hogy megtaláljon egy olyan tévét, amit tõle loptak el. A 2005-ös Draft elsõ körében a Bears választotta ki Bensont, de a pályán mutatott gyenge teljesítmény és a pályán kívüli balhék miatt 2008-ban elbocsátották. Szabadügynökként került a Bengalshoz, és karriercsúcsot jelentõ 1.251 futott yardjával, valamint 6 TD-jével tavaly a legjobb volt a csapatban.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások