A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Roche 970*250
Gancia 300*300

LONDON BLITZ

Acapella 640×480

„Mivel 5 éve focsizom függõ vagyok! Mikor ki érkeztem nem hoztam sajnos magammal a felszerelést, így addig nem is akartam látogatni az edzéseket, két hónapja hazaugrottam családlátogatóba és persze a felszerelésemért” – így válaszol kérdésemre Gábor, hogy miért kereste meg a londoni csapatot.

Két csapat került a látómezejébe, az elsõ osztályú, kétszeres bajnok (2007,2009) London Blitz és a másodosztályú London Cobras. Választása végül – hogy új színeket se kelljen megszoknia – a kék-fehérekre esett. „Azért választottam a Blitzet mert úgy gondoltam itt tanulhatok! Amint visszaérkeztem fel is kerestem a head coachot. Mondtam neki, hogy egy-két hónapig edzenék a csapatával. Azt mondta semmi akadálya! Így másnap már velük edzettem! Meccsre készültek, mindenki meglepõen nagyon barátságos volt és magyarázták a playeket! Ami szinte ugyan az, mint nálunk a Cowboys-nál vagy bárhol máshol csak persze más néven” – magyarázza a választás igazi okait és a beilleszkedést a csapatba Gábor.

Az edzéseiket a Finsbury parkban tartják, London egyik legnagyobb nyílt parkjában. A park nem csak a Blitz-nek, hanem más sportoknak is helyet ad, itt hódolhatnak választott sportjuknak a teniszezõk, kosárlabdázók sõt, a zöldben gyakorolnak gyémánt-pályájukon egy másik amerikai sport gyakorlói, a London Meteorites (Mets) baseball csapat. „Az edzésre általában harminc-negyven fõ szokott részt venni, annak ellenére, hogy több mint százan szerepelnek a rosteren. Az edzések a Finsbury parkban vannak, ami számomra meglepõ volt!”
Az edzés körülményeire is rákérdeztem: „A tagdíj éves szinten 40 font, ez valamiféle biztosítás is. Az edzõi stábot csak az offense részrõl tudom, van egy offense coordinátor, illetve neki van még egy segítõje. A játékos állomány fizikailag igen erõs de taktikailag nem jelenteném ki, hogy jobbak egy Cowboys-nál vagy a Wolves-nál.

Az én posztomon van legalább hét ember! Amerikai játékossal csak egyel találkoztam, õ TE-t játszik. Kimagaslóan ügyes és taktikailag nagyon érti a játékot.”

A Blitz vezeti az elsõ osztályt de legutóbb „az EFAF kupában csúnyán kikaptak a svédektõl.” A Carlstadt Crusaders elleni vereség ellenére a Blitz nagyszerû lehetõség a tanulásra és a fejlõdésre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, a csapat már adott játékost a San Diego Chargers gyakorlócsapatába, Jason Brisbane-t.

Sok sikert Gábornak!  Még inkább: „Team! Pride! Blitz!”

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások