A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
EfEf 970*250
Stihl 300*300

KOMOLY MUNKA FRISCÓBAN

finn wellness 640*360

Fotón: Greg Manusky védelmi koordinátor, San Francisco 49ers

Egyes megfigyelõk, mint a 49ers egykori futója, Roger Craig, odáig merészkedtek, hogy kijelentették, a csapat egy alvó óriás, egy olyan gárda, amely 2010-ben akár a Super Bowlig is eljuthat. Ez még mindig nagy falatnak tûnik, de az NFC West 1. helyének megszerzése már egy másik történet. Számos csapathoz közeli elemzõ, beleértve a Pro Football Weekly munkatársait, is úgy gondolják, a Niners el fogja venni a Cardinals csoportbajnoki címét. Optimizmusból a pályán és azon kívül sincs hiány, most, hogy a csapat céljait a fiatal elnök/tulajdonos Jed York tartja szem elõtt, aki azon dolgozik, hogy 2014-re 68.500 férõhelyes, modern stadiont építsen Santa Clarában.

A pályán való derûlátásra a csapat sokoldalú védelme szolgáltat okokat, amely nagy tehetséggel használja ki a lehetõségeket. A nagyon is alulértékelt védelmi koordinátor, Greg Manusky tavaly hatalmas lépésekkel fejlesztette az egységet, fõleg a futójáték ellen. Egy kis aggodalom is felütötte a fejét az idei holtszezonban a védelemben, amikor a kulcsfontosságú védõk egy csoportja, Aubrayo Franklin NT, Manny Lawson OLB, valamint Shawntae Spencer és Nate Clements CB-k úgy döntöttek, kihagyják az OTA-edzéseket, legfõképpen azért, mert aggódtak a szerzõdésük miatt. De az aggály jelentõsen alábbhagyott, amikor a csapat utolsó kötelezõ minicampjén mindannyian megjelentek.

A támadócsapatban Alex Smith irányítóval kapcsolatban túlnyomóan pozitív értékelések születtek. Az egykori 1/1-es draft pick kihasználja, hogy elõször fordul elõ az, hogy Jimmy Raye személyében zsinórban két évben ugyanaz a támadó koordinátor, Smithnek sosem volt ennyi önbizalma és tekintélye, mint idén. Amikor Raye-nek néhány hete feltették a kérdést, hogy most-e a legjobb Smith, habozás nélkül válaszolt: „Jelenleg, ebben az idõszakban igen. Az õsz folyamén volt egy idõszak, az év második fele, amikor nagyon formában volt a passzok terén. Most sokkal jobb, mint tavaly ilyenkor. Több az önbizalma, gyorsabb lett, és a lábmunkája is javult.”

A harmadik ok az optimizmusra Mike Singletary vezetõedzõ folyamatos beérése. A Niners erõs akaratú edzõje 2. teljes szezonjának kezdetén nemrég ismét olyan kijelenést tett, amire összeráncolt homlok volt a reakció. Azt mondta, azt tervezi, hogy az idei edzõtbároban is szükséges rossza lesz a „Diótörõ” gyakorlat, annak ellenére, hogy emiatt tavaly többen is megsérültek. De Samurai Mike a felé irányuló tiszteletet is növelni tudta a megfigyelõk körében, amikor kijelentette, ebben a szezonban tudatosan több önfegyelmet fog gyakorolni a pálya szélén. Ez egy jó ötletnek tûnik, fõleg annak fényében, hogy mennyire megköveteli ugyanezt a játékosaitól.

A posztokért, fõleg a csereposztokért idén folyó komoly harcok szintén említést érdemelnek. Míg nagy szenzációt csináltak abból, hogy a Seahawks új vezetõedzõje, Pete Carroll hihetetlen versenyhelyzetet teremtett, Singletary sem lustálkodott az edzõpályán. Nem nagyon kell bizonygatni, hogy a Niners eléggé felturbózottnak tûnik, a sziklát is szétmorzsolnák, és erõbõl mennének végig bármelyik csapaton, amelyik az útjukba áll. Hogy ezek után vannak-e gondok, van-e aggodalomra? Minden bizonnyal.

A secondary még mindig nem elég gyors, nincs egy visszahordó-specialistájuk, aki képes lenne folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. De láthatjuk, San Francisco utcáin kezd feléledni a profi futball-láz, annak ellenére, hogy liga-szerte az inaktivitás a jellemzõ.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások