A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
EfEf 970*250
Újház 300*300

HONNAN VONUL VISSZA TOM BRADY?

acapella 640×480

Fotón: Tom Brady QB, New England Patriots

Ilyen például Tom Brady és a Patriots esete. Az elmúlt idény befejezését követõen a klasszis irányító elég gyakran címlapra került, de erre tõle szokatlan módon nem teljesítményével szolgált rá. A sajtó azon csámcsogott, hogyan lehet, hogy Brady kaliforniai otthonában tölti azokat a heteket, amikor a New England már elkezdte az önkéntes tréningek sorozatát. Megpendítették, hogy a karmester és Bill Belichick fõedzõ viszonya is megromlott. Brady egy idõ után aztán visszatért a Patriótákhoz, de az eset azóta élénken foglalkoztatja a közvéleményt. Ezzel kapcsolatosan felmerült a kérdés, vajon az irányító a foxborói egyletbõl vonul vissza, vagy elképzelhetõ, hogy karrierje utolsó éveiben más csapat mezét húzza magára.

Erik Scalavino szakíró szerint könnyen lehet, hogy Brady gyerekkori nagy példaképe, Joe Montana példáját követve szerzõdése majdani lejárta után más felé veszi az irányt. Montana volt maga Mr. 49er, négy Super Bowlt nyert, kétségtelen tagja a Hall of Fame-nek, mégis úgy érezte, miután nem tartottak igényt a szolgálataira, hogy õ még játszani szeretne. Így aztán tovább állt, és Kansas-ben fejezte be pályafutását.  De ne is menjünk ennyire vissza az idõben, emlékezzünk csak Brett Favre esetére, aki egy franchise ikonja lett, hogy aztán a negyvenhez közeledve éppen annak a csapatnak az õsi riválisához igazoljon.

És még egy lényeges faktort meg kell említeni, aki nem más, mint Bill Belichick. Feltehetnénk a kérdést, Brady szeretne-e mással dolgozni, mint jelenlegi fõedzõje. A válasz nem bonyolult. Igen, ha Belichick már nem tart rá igényt. Hiszen ugorjunk vissza a múltba egy évtizedet, amikor a tréner Drew Bledsoe-ról is simán lemondott, amolyan „szabaduljunk meg tõle, mielõtt túl késõ lesz” módon. Mindezt úgy, hogy Bledsoe egy évvel ezt megelõzõen kötött 10 éves szerzõdést a Patriots-szal. Így ne legyenek kétségeink azt illetõen, hogy ez újra megtörténhet, és ha Brady még játszani akar, akkor bizony keresni fog magának egy új csapatot.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások