A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
acapella 970×250
Vajdapair-hja-300×300

TAYLOR ELLEN VÁDAT EMELTEK

finn wellness 640*360

Fotón: Lawrenc Taylor

Taylort elõször a ramapói bíróság vádolta meg, de az ügy késõbb átkerült Rockland megyébe. Az ex-futballjátékost elõször július 13-ára idézték be meghallgatásra. A Giants korábbi védõje ellen kiskorú veszélyeztetése, szexuális bántalmazás és szexuális bûncselekmény címen is vizsgálat indult. Amennyiben bûnössége bebizonyosodik, akár négyéves börtönre is ítélhetik. Az ügyész elmondta, hogy a 16 éves lány vallomása alapján verbálisan megfenyegették, majd a kerítõ, akivel 26 mérföldet kocsikázott azért, hogy Taylorhoz eljusson, fizikailag bántalmazta õt.

Taylor ügyvédje ugyanakkor arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy védence ártatlannak vallja magát. „Mr. Taylor és az ügyvédi csapata azt a stratégiai döntést hozta, hogy nem prezentál semmilyen bizonyítékot a bíróság elé, így nem alkalmazunk tanúvallomást a védelem folyamatában” – nyilatkozta az ügyvéd. A perdöntõnek tûnõ tanúvallomást eddig egy 23 éves nõ tette, aki elkísérte a helyszínre a kerítõt, majd a lánnyal az eset után többször is beszélt. Elmondása alapján a tinédzser úgy tért vissza a Taylorral való találkozójáról, hogy így nyilatkozott: „Furcsa volt. Adott 300 dollárt, és még csak nem is feküdt le velem.”

Mindez természetesen mind a vád, mind a védelem oldalán ismert, de a tanú eddig a közvélemény elõtt nem lett azonosítva. Ugyanakkor a kerítõ férfi a 16 éves lány verzióját adta elõ, és még csak említést sem tett a 23 éves hölgyrõl. A férfi ellen egyébként szexkereskedelem címen történt vádemelés.

Taylor a New York Giants védelmének meghatározó egyénisége volt, aki 1987-ben és 1991-ben Super Bowl gyõzelemhez segítette csapatát. A linebackert beválasztották az NFL 75 éves történetének All-Star gárdájába is. A védõ 10 alkalommal lett Pro Bowler, 1986-ban a liga MVP-jévé választották, míg 1981, 1982 és 1986 során õ lett az NFL legjobb védõjátékosa.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások