A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Tesa 970*250
Újház 300*300

JÓTÉKONY IDONIJE

Acapella 640×480

Az NFL korábbi safety-je, Jack Brewer által alapított non-profit szervezet díját annak az önkéntes munkásnak ítélik oda, aki számottevõ tevékenységet folytat a hátrányos helyzetû közösségekért és gyerekekért az Egyesült Államokban és azon kívül. Idonije idén márciusban látogatott el szülõföldjére, Nigériába, ahol 1.200 pár cipõt vitt az arra rászorulók részére, valamint közremûködött sporttáborok létesítésében. A védõ emellett egy hat orvosból és öt nõvérbõl álló egészségügyi csapatot is magával vitt, akik több mint ezer beteget kezeltek négy ingyenes klinikán.

A Bears játékosa 2007-ben hívta életre a saját szervezetét, Israel Idonije Alapítvány néven, amely alapvetõen a gyerekek felkarolását tûzte ki céljául. A jótékony tackle idén áprilisban már megkapta az Ed Block díjat, amelyet annak az NFL játékosnak ítélnek oda, aki a sportteljesítménye mellett bátorságból és jótékonyságból is kiemelkedõt produkál. Idonije a mostani címét New Yorkban vette át, ahol egy sajtókonferencián, majd egy fogadáson is részt vett, végül ENSZ nagykövetekkel találkozott a nemzetközi szervezet épületében.

„Mindez hatalmas megtiszteltetés a számomra. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen remek dolgokban vehetek részt. Izgatott vagyok, hogy ennek keretében olyan emberekkel találkozhatom, akik óriási hatást gyakorolnak a világra. És nagy örömmel tölt el, hogy jómagam is hozzájárulhatok ahhoz, hogy a Földünk egy jobb hely legyen” – hálálkodott Idonije.

A Nigériában született, Kanadában nevelkedett játékos nem is álmodott arról, hogy valaha az NFL-ben szerepelhet. Arról meg aztán végképp nem, hogy ennyi embernek segíthet jótékony munkájával. „Ki tudhatta?” – tette fel a kérdést a védõ. „Már eddig is hatalmas dolgokat vittünk végre, és most vetem bele magam a nyolcadik idényembe. Sokmindent elértünk az eddigiek során, de remélem, az utazás még nem ért véget.”

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások