A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Praktiker 970*250
Vajdapair-hja-300×300

DEMAR DOTSON TÚLÓRÁZIK

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Fotón: Demar Dotson T, Tampa Bay Buccaneers

Dotson elmondta: „El kell végezni a munkát. És amíg van munkád, ki kell jönnöd ide, és minden nap a legjobbat kell nyújtanod.” A Bucs tökéletes világában Dotsonnak más munkája lenne, nem egy ennyire kritikus feladatot bíznának rá. De most a 209 centis, 142 kilós játékos, aki a Southern Missen többet kosárlabdázott, mint futballozott, a legjobb opció a másodéves franchise-irányító, Josh Freeman vakoldalának védelmére.

A Tampa Bay hétfõn az elégedetlen korlátozott szabadügynök Donald Penn nélkül nyitotta meg minicampjét. Penn múlt héten nem írta alá 3,168 millió dolláros tender ajánlatát. Penn, akinek egyébként sem kötelezõ az edzõtábor, hiszen nincs szerzõdése, hosszú távú kontraktust akar, és ha nem kap, valószínûleg kihagyja az edzõtábort is. A 27 éves offensive tackle úgy döntött, szombaton este ellátogat a csapat FanFest nevû rendezvényére, amelyet Raymond James Stadiumban tartottak, ahol köszöntötte csapattársait, adott néhány autogramot a rajongóknak, és beszélt az újságírókkal: „Nagyon remélem, hogy szerepelek a jövõbeni terveikben. Úgy hallottam, Josh Freeman köré építkeznének. Nagyszerû irányító. Maguk hol kezdenék az építkezést? Én már bizonyítottam. Még amikor túlsúlyosnak mondtak, akkor is ki tudtam venni a játékból a legjobbakat is.”

Azzal, hogy Penn, aki a Tampa Bay legutóbbi 44 meccsén kezdõ volt a baloldali tackle poszton, ilyen szembetûnõen számol önmagával a csapat újjáépítésében, kényelmetlen helyzet alakult ki. Az újjáépítésre szükség van, hiszen tavaly 3-13-as mérleggel zárt a csapat. Mark Dominik, a Bucs general managere még egy kis feszültséget szított Penn ügyében múlt héten, amikor az OT múltbeli súlyproblémáiról beszélt egy rajongóknak rendezett kérdezz-felelek alkalmával. Ezeknek a kijelentéseknek házon belül kellett volna maradniuk, de a felvételek felkerültek az internetre. Dominik így beszélt: „Amikor egy baloldali tackle-re, és arra gondolunk, hogy mennyire fontos az a pozíció, ez különösen egy fiatal irányító esetében igaz. Ha ez a tackle szezon közben felszed 18 kilót, és gyakorlatilag hátat fordít a megfelelõ táplálkozásnak és annak, hogy formában maradjon, az számomra kiábrándító. Jobbat vártam tõle. Ha megnézik a felvételeket, látható, hogy folyamatosan hanyatlik a játéka. Ennek semmi köze ahhoz a pénzhez, amit a csapattól kap. Ennek semmi köze a tulajdonosokhoz, a Glazer-családhoz, és a pénzügyi helyzetükhöz. Ez szigorúan csak arról szól, hogy meg kell mutatnia, õ egy futball játékos.”

Dominik elnézést kért Penntõl a kijelentésekért, amikor a szombati rendezvényen összefutottak, ahol Penn elmondta: „Nagyon csalódott voltam, de Mark és én hosszasan elbeszélgettünk, aznap az ügynökömmel is beszélt. Mark az egyik legnagyobb rajongóm, szóval rendben vagyunk.” Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy mindkét fél távol van attól, hogy rendben legyenek. Penn-nek nincs szerzõdése, a Bucs baloldali tacklje pedig a Conference USA néhai erõcsatára. Dotson kosárlabdázóként került a Southern Missre. 2008-ban próbálkozott meg a futballal, 6 meccsen játszott, egyszer volt kezdõ. A Bucs 2009-ben draftolatlan szabadügynökként igazolta le Dotsont, aki cserejátékosként került be a csapatba, 9 meccsén nem játszott túl sokat, ráadásul a jobboldali tackle poszton próbálták ki. Raheem Morris vezetõedzõ elmondta: „Szeretnivaló a hozzáállása. Szeretnivaló, ahogy lehajtja a fejét, és dolgozik. Kizárja a gúnyolódásokat, a beszólásokat, bármit. Nem foglalkozik ezzel. Ha azt mondom neki, játsszon a baloldalon, vagy játsszon a jobboldalon, nem foglalkozik mással, megteszi.” Sokoldalú játékos, ezért mindenképp jó pont jár neki.

Dotson a hétfõi, izzasztó edzés után így nyilatkozott: „Mindig azt tanították nekem, minél rugalmasabb vagyok, annál több lesz a lehetõségem, és ez minden munkára igaz, úgy az NFL-ben, mint a McDonaldsban. A McDonaldsban ha te csak sütni tudsz, de jön egy olyan fickó, aki felszolgálni is képes, akkor övé lesz az állásod.” Érdemes megjegyezni, hogy a Tampa Bay-ben található McDonals-ban dolgozó srácok ugyanannyit játszottak baloldali tackle-ként, mint Dotson. Ez gondot jelenthet. Dotson így véli: „Nem mondom, hogy jó baloldali tackle vagyok, azt sem, hogy kezdõ vagyok. Ebben a pillanatban ez a véleményem. De dolgozom rajta.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások