A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Perfect Look 970*250
Becmol 300×300

10 FONTOS KÉRDÉS, AMIKRE MÉG NINCS VÁLASZ

finn wellness 640*360

Fotón: Brett Favre QB, Minnesota Vikings

A témák javarésze a játékkal kapcsolatos problémákat feszeget, de rögtön az elsõ egy olyan kérdés, amelyre a pályán kívülrõl érkezik a válasz. Ez a kérdés nem csak itt kapta meg az elsõ helyet, mindenkit ez foglalkoztat leginkább:

 1. El fogja kerülni az NFL a munkaleállást a 2010-es szezon után?
  Az NFL-tulajdonosok azt akarják, hogy a játékosok kevesebb részt kapjanak a bevételbõl, mint amennyit a jelenlegi Kollektív Szerzõdés meghatároz, de a Játékosok Szövetsége nem érdekelt ilyesfajta engedményben. Aztán ott van az a probléma, hogy a tulajdonosok egymás között hogyan osztják el a bevételt, ez újabb vitákra ad okot. Az Egyesült Államok gazdasága is botladozik, az NFL-tulajdonosok keményebben ragaszkodnak elképzeléseikhez, mint a korábbi tárgyalások során, a Szövetségnek pedig új vezetõsége van, így érdekes helyzet alakulhat ki.
 2. Brett Favre vissza tudja nyerni 2009-ben mutatott formáját?
  A sajtó elõtt a 40 éves Favre még nem nyilatkozott arról, visszatér-e 20. NFL-szezonjára, de mivel a Vikings az NFC egyik favoritja, nehéz elképzelni, hogy Brett apó pont idén vonul vissza véglegesen. Ami érdekesebb, vajon Favre hogyan folytatja azt, amit a tavalyi szezonban elkezdett (33 TD, 107,2-es QB rating). Ha csak valami közelit produkál, a Vikings újra a Super Bowlért folyó küzdelem meghatározó csapat lesz.
 3. A Saints a meg tud maradni a zajos NFC South csúcsán?
  Az NFC South egyik csapatának sem sikerült egymás után két csoportbajnoki címet szerezni, de a Buccaneers, a Falcons, és a Panthers rajongói ezzel nagyon is tisztában vannak. Most a Saintsen a sor, hogy megvédje az NFC South bajnoki címét. Papíron félelmetesnek tûnnek, kiegyensúlyozott, erõs támadócsapatuk van, amit Drew Brees, a Super Bowl MVP-je irányít. De vajon a Szentek fel tudnak újra emelkedni a helyzet magaslatára? Ha nem, akkor egy évvel tovább él az NFC South átka.
 4. Sikert hoz a Bears agresszív holtszezonja?
  A Bears februárban offenzív koordinátori szerepbe leszerzõdtette Mike Martzot. A szabadügynök-piac megnyitásakor leigazolták Julius Peppers DE-t a Pantherstõl, 91 millió dolláros szerzõdést adta neki, amibõl 42 millió garantált. Mindkét szerzeménytõl azt várják, növelik a rájátszásba jutás esélyeit. Martznak az lesz a feladata, hogy a tavalyinál többet hozzon ki Jay Cutler irányítóból, aki elsõ, Chicagóban töltött szezonjában csalódást okozott. Pepperstõl pedig, akinek ritka tehetsége van, de néha hajlamos eltûnni, azt várják, hogy felemelje azt a védelmet, amely az utóbbi években elvesztette csillogását.
 5. A Mike Shanahan-Donovan McNabb páros a siker receptje Washingtonban?
  Senkit nem lepett meg, amikor Dan Snyder tulajdonos leszerzõdtette Shanahant vezetõedzõnek. Miután Jim Zorn két szezonon keresztül küszködött, a Redskins készen állt egy tapasztalt edzõre. Azonban ennél sokkal váratlanabb volt McNabb megszerzése, aki hosszú ideig az Eagles kezdõ irányítója volt. A Draft elõtti elemezgetések szerint a Rézbõrûek inkább egy fiatal irányítót készítettek volna fel a feladatra. McNabb nem fiatal, de 33 évesen még nem is öreg, most pedig esélye lesz egy olyan támadócsapatban játszani, amit Shanahan igazgat. Ha más nem, legalább érdekesek lesznek a Redskins támadásai, a Philly elleni két meccs pedig drámát is szolgáltat.
 6. Mekkorák lesznek az NFL legjobb irányítóinak új szerzõdései?
  Tom Brady, a Patriots irányítójának, és Peyton Manningnek, a Colts vezérének szerzõdése az idei szezon végén lejár, míg Drew Brees, a Saints irányíjának kontraktusa a 2011-es idény végéig tart ki. Mindegyik QB esetében várható, hogy legalább még egy mamut-, több évre szóló szerzõdést kötnek, de melyikük fogja a legtöbb garantált pénzt követelni? Annak pedig semmi esélye, hogy Brady vagy Manning a korlátlan szabadügynök-piacra kerülnének… vagy mégis?
 7. Chris Johnson meg tudja ismételni fenomenális 2009-es szezonját?
  Johnson tavaly 2.006 yardot szerzett a földön, ebbõl 1.410-et az utolsó 10 meccsen hozott össze. Az a kérdés, vajon idén is ennyire termékeny lesz-e, hiszen a csapatoknak újabb holtszezonjuk volt arra, hogy tanulmányozzák a stílusát, hajlamait, jobban tudnak készülni ellene. Azt is érdekes lesz látni, emnnyire lesz hatással 2010-es játékára az a teher, amit tavaly kellett cipelnie. 358-szor kapott handoffot, és 50 passzt kapott el 2009-ben.
 8. Hogyan fog a Colts helyrerázódni a Super Bowl XLIV veresége után?
  A Colts a Super Bowl XLIV-n arra koncentrált, hogy minél hamarabb átvegyék a vezetést, de a Saints visszaküzdötte magát, sõt, el is húztak. Ennek az lett következménye, hogy megkérdõjelezték Peyton Manning képességét, hogy tud-e nagy meccseket nyerni, valamint Bill Polian nyilvánosság elõtt kritizálta a támadófalat. Az alapszakaszban mutatott következetesség a Colts névjegyévé vált, szóval lehet, hogy könnyen lerázzák ezt a kemény vereséget. Ha mégsem, könnyen sebezhetõvé válhatnak a kemény AFC South-ban, fõleg így, hogy a Houston nagy lépésekkel halad elõre.
 9. Mit fog hozni Tim Tebow a Denver Broncosnak?
  Tebow, akit a Broncos a 25. pickkel választott ki az idei Drafton, valószínûleg Kyle Orton cseréje lesz, illetve speciális playeknél láthatjuk õt pályán az idei szezonban, mindaddig, amíg magáénak nem érzi a Broncos támadó sémáját. Széles körben az a vélekedés, hogy a profi játékra való átállása nem lesz zökkenõmentes. Vajon be tudja bizonyítani, hogy bírálói tévednek, vagy Josh McDaneils bátor döntése végül tényleg ostobaságnak bizonyul?
 10. Hogyan fogadják az új hosszabbítási szabályokat?
  A hosszabbítás átdogozott szabályai, amelyek egyelõre a rájátszásban érvényesek, azért születtek, hogy ne történhessen meg az, hogy a hosszabbítás elsõ labdabirtoklásából egy csapat végigmegy a pályán, és berúgja a gyõzelmet jelentõ mezõnygólt. Újabb izgalmakkal toldották meg a játékot, amivel csak több fejfájást okoztak az edzõknek, akiknek alkalmazkodniuk kell az új szabályokhoz.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások