A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Praktiker 970*250
Lufi 300*300

NAGYMACSKA-KAPARÁS

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Fotón: Maurice Jones-Drew RB, Jacksonville Jaguars

Ebben a rovatban Maurice Jones-Drew valami olyasmit magyaráz meg, amit már sokan gondoltunk: a sikerhez az NFL-ben szükség van a kiváló tehetségre, amelynek köszönhetõen az ember esélyt kap a profik között, de kell hozzá az akarat, hogy legnagyobbak legyünk. Jones-Drew a következõket írta: Míg mások alszanak vagy buliznak, a legnagyobbak dombokra futnak fel, súlyokat emelgetnek, és felvételeket tanulmányoznak. Nem azért teszik ezt, mert egy edzõ ezt az utasítást adta. Egyszerûen csak azért, mert a legjobbak akarnak lenni.” Jones-Drew szerint a képlet mindig is a következõ volt, és ez is marad: Tehetség+Akarat=Nagyság.

Jones-Drew tett egy másik kiváló megfigyelést is, miszerint „a nagyság hajszolása arra kényszeríti a sportolót, hogy egóját félretéve szembenézzen saját fizikai képességeinek határaival”. A futó szerint a csak egy kis fejlõdésért folytatott nagy küzdelem sokakat ara késztet, hogy „elfogadják a középszerûséget, fõleg így, hogy az NFL-ben az átlagos fizetés is elképesztõen jó”. A cikk olvasása közben az ember akaratlanul is a nyilvánvaló összehasonlításra gondol, amelynek alanya a UCLA néhai futója és riválisa a város másik végérõl. Az a fickó, akinek megvolt a hírnév, a felhajtás és a dicsõség. És, mint nemrég kiderült, a pénz is. Amikor a USC futója, Reggie Bush bekerült a ligába, nem csak elvárták tõle, de feltételezték is róla, hogy a következõ Gale Sayers lesz belõle. Bush eddig nem nyújtott szörnyû teljesítményt, de különlegeset sem. Négy év alatt 1.940 yardot futott, futásonként átlagban 4 yardot szerzett. Jones-Drew ennek több mint kétszeresét produkálta, 3.924 yardot és 4,7 yardos átlagot ügyeskedett össze.

Bush rajongói össze tudnának állítani egy listát, ami a kifogások hosszú sorát tartalmazza, hogy megmagyarázzák az elvárt teljesítmény hiányát. És igen, Bushnak van Super Bowl-gyûrûje. De akkor is tény, hogy Jones-Drew eddig jobb játékos volt, talán azért, mert Bush „elfogadta a középszerûséget”, mert túl sok pénzt kapott. Jones-Drew így vélekedik: „Sokak számára már csak a sikerért megfizetendõ ár gondolata is elég ahhoz, hogy passzolják a nagyszerûséget, hagyják, hogy elmenjen mellettük a lehetõség.” Annak ellenére, hogy nem említ neveket, utalásai akkor válnak a Napnál is világosabbá, amikor két olyan játékos teljesítményét mérlegeli, akik egy idõben léptek be a ligába egy olyan városból érkezve, amelynek 1994 óta nincs NFL-csapata.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások