A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Lufi 970*250
Linea 300*300

JÓSLAT: 49ERS A RÁJÁTSZÁSBAN

acapella 640×480

A Hall of Fame-be jutók idei osztályának döntõse a következõket mondta arról a csapatról, amely 1983-ban a Nebraskáról draftolta: „A 49ers ebben a szezonban bejut a rájátszásba. Ezt megjósolom. Tavaly 8-8-as végeztek. Látták, mi történt. Megverhették volna a Minnesotát (3. játékhét, 27-24-re vesztettek, Brett Favre 40. olyan meccse volt, ahol hátrányból fordított egy gyõztes drive-val), megverhették volna a Coltsot, (8. játékhét, 18-14-re vesztettek, a gyõztes TD-t Joseph Addai RB dobta Reggie Wayne-nek), megverhették volna a Texanst (7. játékhét, 24-21-es vereség, Alex Smith csereirányító passzát Eugene Williams, a Texans free safety-je szedte le 36 mp-el a vége elõtt), megverhették volna a Seattle-t (13. játékhét, 20-17-es vereség, Smith 310 yardot és 2 TD-t passzolt, a Seahawks mezõnygóllal nyert). Szóval ez 12-4 lehetne. Ez a négy meccs más mederbe sodorhatta volna a szezont. Ennyire közel voltak. Úgy gondolom, ebben az évben nagyon erõs vetélytársak lesznek.”

Jogosan merül fel a kérdés, hogy Craig miért ennyire optimista egykori csapatával kapcsolatban, amely már 2002 óta nem jutott túl az alapszakaszon. A válasz a következõ: „Gondoljunk a csoportra. Kurt Warner már nincs Arizonában, szóval építkezniük kell, Anquan Boldin is elment. Pete Carroll edzõnek pedig Seattle-ben kemény elsõ éve lesz. Nem lesznek a Nyugat domináns csapata. Így a 49ers a tökéletes csapat arra, hogy felmorzsolja az NFC Westet. Most a hozzávalók is megvannak.” Craig dicsérte a csapat döntését, hogy a 2010-es Draft 1. körében két nagydarab falembert választottak ki, Anthony Davis tackle érkezett a Rutgersrõl, Mike Iupati guard pedig az Iowáról. A néhai running back nevetve mondta: „Hallgattak rám. Azt mondtam, falembereket kellene draftolniuk, erre elhozták a bolygó legnagyobb fickóit! Aztán kiválasztották Taylor Mays safety-t a USC-rõl, õ egy másik steal. Alig várom, hogy a Seattle ellen játsszon, tudom, hogy a szarvai végig elõl lesznek, készen lesz arra, hogy leszedjen néhány fejet.”

A 49 éves Craig továbbra is a környék ikonjának számít, megrögzött rajongója a mozgásnak. Nemrég 1 óra 45 perces idõvel teljesítette a félmaratont San Diegóban, augusztusban pedig Chicagóban vág neki a maratonnak, hogy megszerezze az indulási jogot a Boston Marathonra. Nagy érdeklõdéssel figyelte a szavazást, amit nemrég tartottak a kaliforniai Santa Clarában, és amibõl a Niners gyõztesen került ki. A csapat a népszavazáson megkapta a jogot, hogy a városban elkezdjenek építeni egy 68.500 férõhelyes stadiont, amire a Candlestick Parkot cserélnék le. Az új stadion, amely mintegy 70 kilométernyire délre van San Franciscótól, várhatóan 2014-re lesz kész. Jelenleg a legnagyobb kihívást az jelenti a Niners számára, hogy biztosítsák a 937 millió dolláros (kb. 206-208 milliárd forint) befektetés összegét. Az építkezés 2012-ben kezdõdne. Az omladozó Candlestick Parkból való délre költözés Craig szerint jó dolog, a fiatal elnök és igazgató, Jed York nagy gyõzelmének tartja, aki kitartó munkával meggyõzte Santa Clara szavazóit, engedjék meg egy új stadion építését San Josétól északra.

Craig így elmélkedett: „Ha belegondolunk, a szurkolók nagy része Santa Clarától Gilroy-ig található, másik 35 százalék Stocktontól Renóig fordul elõ. A rajongók mindössze 5 százaléka lakik San Franciscóban. Tudom, hogy a történelem San Franciscóhoz köt, 5 Super Bowlt nyertünk. De a név ugyanaz marad. Nem lesz olyan, hogy Santa Clara 49ers. Úgy gondolom, ez nagyszerû dolog, Jed York jó munkát végzett a lobbizással. De még mindig hosszú út áll elõtte.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások