A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
EfEf 300*300

ISMÉT PLAYOFFBAN? 1. RÉSZ

acapella 640×480

Fotón: Peyton Manning QB, Indianapolis Colts

Ugyan még korai jóslásokba bocsátkozni, azonban egy-két (esetünkben hat) csapatnál ott a fény az amúgy sem túl sötét alagút végén. A fény pedig a playoffok kapuját jelenti. A rájátszásban szerepelni sosem egyszerû dolog és sok csapatnak nem sikerül visszatérni a következõ szezonban. Azonban nagyon valószínû, hogy a következõ csapatoknak siker fogja koronázni erõfeszítéseit:

Baltimore Ravens, elsõ számú irányító: Joe Flacco

A Ravens szép csendesen a playoffcsapatok közé sunnyogott az utóbbi két szezon során. A John Harbaugh vezetése alatt álló gárda nagyon sokat köszönhet irányítójának, aki most úgy edzõje (Jim Zorn) segítségével várhatóan még hatékonyabb lesz. Ha nem lett volna elég jó elkapó Flacco mellett, akkor most már biztosan lesz, ugyanis a holtszezon alatt megszerezték Anquan Boldint, aki korábban az NFC Nyugati divíziójában szereplõ Cardinals-t erõsítette. A passztámadás természetesen csak akkor mûködik, hogy ha a futók is jól teljesítenek. Ebben pedig Ray Rice lesz a csapat segítségére. A védelem sem panaszkodhat, Sergio Kindle és Terrence Cody is ki fog tenni magáért, ebben biztosak lehetünk. A nagy öregek mentorként fognak szolgálni az ifjoncok számára, Ed Reed és Ray Lewis biztosan jó hatással lesz az újoncokra. Jövõjüket nézve azonban kulcsfontosságú lesz, hogy sikerül-e megynerniük a divíziójukat. Ha sikerül lerendezni a Cincinnati Bengals-t, Pittsburgh Steelers-t és Cleveland Browns-t, akkor számolnunk kell azzal, hogy igen csak sokáig láthatjuk õket majd a playoffban.

Indianapolis Colts, elsõ számú irányító: Peyton Manning

Amíg Manning él és lélegzik (és persze a pályán van), addig nincs oka aggódni a szurkolóknak. Nagy összegben mernék én is fogadni arra, hogy a klasszis irányítót újra látni fogjuk a 2010-es szezon rájátszásában. Annak ellenére, hogy a tavalyi vezetõedzõ-csere kicsit döcögõsre sikeredett, a csapat bejutott a döntõbe. Az más kérdés, hogy vesztesként távoztak a Csikók a pályáról. Ha a védelem is odateszi magát, akkor nem csak a playoffban, hanem a Super Bowlban is láthatjuk majd a csapatot.

San Diego Chargers, elsõ számú irányító: Philip Rivers

Rivers amellett, hogy jó irányító, nagyszájú is. A tavalyi szezonból biztosan emlékszik a kedves olvasó egy-két jelenetre, mikor Rivers az oldalvonal mellõl kiabált be – hol a játékosoknak, hol pedig a bíróknak. A kissé forrófejû irányító alapszakaszbeli sikerei mellé még nem társultak kiemelkedõ playoff sikerek. Annak ellenére, hogy évek óta ott van a potenciál a csapatban arra, hogy Super Bowlba jusson, egyszerûen képtelenek rá. Jelen helyzetet csak nehezíti, hogy a csapat támadófalában helyet kapó Marcus McNeill (LT), az elkapó Vincent Jackson és Shawne Merriman (LB) szerzõdései még parlagon hevernek. Az viszont mindenképpen könnyít a dolgukon, hogy egy nem túl erõs, sõt viszonylag gyengének mondható divízióban játszanak, ha jól teljesítenek a Broncos, a Chiefs és a Raiders ellen, akkor biztosra vehetjük, hogy ott lesznek a januári rájátszásban. Abban már kevésbe vagyok biztos, hogy több gyõzelmet tud idén összehozni a csapat a rájátszásban, mint tavaly.

Cikkünk második részét délután olvashatják.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások