A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Polacsek 970*250
EfEf 300*300

GONZALEZ UTÓDJA

acapella 640×480

Egy évvel azután, hogy Gonzalez 96 elkapott labdából 1.058 yardot és 10 TD-t szerezett, valamint elutazhatott 10. Pro Bowljára, a Kansas City négy tight endje összesen 45 passzt kapott el, 436 yardot szereztek, és 3 TD-t. Ehhez vegyük hozzá azokat a labdákat, amiket elejtettek, és már nem is csodálkozunk azon, hogy Matt Cassel irányító teljesítménye a Chiefsnél töltött elsõ évében döcögött. Ezen a helyzeten nyilvánvalóan javítani kell, fegyvert kell hozni abba a passzjátékba, amely 2009-ben a 25. lett, ezért Scott Pioli general manager a 3. körben megszerezte Tony Moeaki TE-t, az Iowa újoncát. Mérsékelt fõiskolai teljesítményét tekintve valamennyire kockázatos választás, ráadásul kezdõként sincs tapasztalata, sérülései is voltak, az újonc korai eredményei mégis pozitívak.

Azt hallottuk, Moeaki volt a támadócsapat sztárja a júniusi minicampen. Kezei megbízhatóak voltak, folyamatosan megverte a védõket, és a linebackerek sem bírtak vele. Látványos elkapásai is voltak, amit csapattársai is megtapsoltak. És mindezt azután, hogy számos OTA-edzést kellett kihagynia sérülése miatt. A csapatnak persze még korai túlságosan izgalomba jönni miatta, hiszen a 190 cm-es, 114 kilós TE még egyetlen NFL-meccsen sem játszott, de most világosan látszik, hogy ezen a poszton õ legjobb a Chiefsnél. Csak 3 másik TE-nek van meccstapasztalata Brad Cottam pedig még egyszer sem tudott edzeni decemberi nyakmûtétje óta. Jake O’Connell ebben a holtszezonban rettenetesen küszködik. Így csak a veterán Leonard Pope marad versenyben a kezdõ posztért, akit a Chiefs a 2009-es szezon során igazolt le.

Ha lenne még egy olyan stabil, passzokat elkapó játékos, mint Moeaki, Cassel csodákat mûvelhetne, hiszen tavaly nem volt megbízható célpontja. Az egészsége, illetve annak hiány lehet az, ami visszatarthatja Moeakit attól, hogy az 1. játékhéttõl kezdve kezdõ legyen, az elõszezonban be kell bizonyítania, hogy kiállja a profik keménységének próbáját. Ha ez sikerül, figyelemreméltó lehet az elsõ éve a profik között.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások