A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Újház 970*250
Lufi 300*300

YOUNG MÉG ÉRETLEN

acapella 640×480

Azok a hírek, hogy Young C-osztályú beidézést kapott a múlt hétvégi verekedésért, minden bizonnyal feldühítette azokat, akik valamilyen érzelmi kapcsolatot ápolnak a Titans-szel, beleértve Bud Adams tulajdonost és a Nashville-i rajongókat is. Ez az esemény a legutóbbi bizonyítéka annak, hogy Young nem fogja fel a helyzetét. Vajon meg fogja valaha érteni? És mi a Titans terve a legfontosabb poszttal? Gondolkodjunk:

Nem az elsõ alkalom: habár ez az elsõ alkalom, hogy Young összetûzésbe került a törvénnyel, közel sem az elsõ alkalom, amikor megkérdõjelezhetjük az érettségét és döntési képességét. 2006-ban, újoncként egyszer lekéste a csapat Philadelphiába tartó repülõgépét. 2007-ben az elõszezonban kihagyott egy meccset a Washington Redskins ellen, mert büntetést kapott, amiért a meccse elõtti éjszaka elhagyta a szállodát, hogy otthon, a saját ágyában alhasson. Ezek az apró esetek, amik a profizmus hiányát mutatják, eltörpülnek az ijedtség mellett, amit Young 2008-ban okozott családjának és csapatának. Miután a szezonnyitón megverték a Jacksonville-t, amelyen nem játszott túl jól, és a térde is megsérült, az irányító órákra eltûnt, a családja pedig annyira aggódott, hogy Jeff Fisher vezetõedzõ a rendõrség segítségét kérte a QB megtalálásában. Ezután arra irányult a figyelem, hogy Young megsértette az NFL viselkedési szabályait, és várták a felfüggesztését. Úgy tûnik, Young érzelmileg még nem elég felnõtt ahhoz, hogy hosszú távon magára vállalja egy franchise kezdõ irányítójának szerepét.

Profinak lenni: világos, hogy Youngot nem nevezhetjük annak. Egy kezdõ irányító esetében rögtön hiba, hogy sztriptíz bárba megy. Hajnali fél négykor ott lenni, ez sem volt egy okos dolog. De ez a rossz döntés nem is lett volna ekkora probléma, ha nem támadott volna rá valakire, amirõl még felvételek is vannak. Mindezt állítólag azért, mert egy kézjellel megsértették. El tudjuk képzelni, hogy Drew Brees egy hasonló ügybe keveredik? Vagy Donovan McNabb? A válasz nem, mert mindkét fickó tisztában azzal a felelõsséggel, amely a státuszukkal jár. Amikor a nyilvánosság elõtt szerepelnek, tudatában vannak annak, hogy viselkedésüket minden pillanatban értékelik. Mindig visszafogottnak kell lenniük, még akkor is, ha legszívesebben úgy éreznék jól magukat, mint a többi huszonéves. Van olyan irányító, aki mindig figyel arra, hogy nyilvánosság elõtt két sörnél többet soha nem fogyaszt, és éjfél elõtt távozik a szórakozóhelyekrõl. Elmondta, soha nem lehet tudni, ki az az ember a tömegbõl, aki épp a viselkedésedrõl készít jegyzeteket, hogy aztán egy blogon azon csámcsogjon. Egy másik irányító gyakran hívta meg házába a támadófalat és más csapattársait, mert az egy olyan környezet, ahol kezében tudja tartani az irányítást. Úgy viselkedhet, ahogy akar, anélkül, hogy azon kellene aggódnia, hogy a rajongók, vagy kívülállók fényképeket készítenek a kamerás telefonjukkal. Ezért szeret mindig otthon lógni. Ez az egyetlen lehetõség, amikor kibújhat kötelessége, vagy is az alól, hogy a nyilvánosság elvárásainak megfelelõen viselkedjen. A fent említett két névtelen irányító mindegyike ismerte a helyzetet, amiben voltak, és tudták hogyan kell viselkedni. Ezzel a legutóbbi akciójával Young bebizonyította, õ bizony nem tudja. Mellette szól, hogy hétfõn a sajtó elõtt beismerte hibáját, ami az elsõ lépés lehet, azon a hosszú úton, amit meg kell tennie, hogy visszaszerezze a franchise és a rajongók bizalmát.

Jeff Fisher helyzete újra a figyelem középpontjában: Young legutóbbi ballépése ráirányítja a figyelmet különleges helyzetére Tennessee-ben, ez pedig szorosan kapcsolódik Fisherhez, aki az NFL történelmében a leghosszabb ideje edzõsködik egy csapatnál. Young tavaly õsszel került vissza újból a kezdõcsapatba, miután a Titans 0-6-os mérleget hozott össze a veterán Kerry Collins irányítása alatt. Állítólag Bud Adams tulajdonos utasítására tették vissza a kezdõk közé a fiatal irányítót, Fisher ezt a döntést nem szívesen hozta volna meg. Annak ellenére, hogy Young játékának köszönhetõen a csapat erõs befejezéssel 8-8-ra javított, a helyzet több kérdést generált a franchise számára, mint választ. Az elsõ kérdés rögtön az lenne, vajon Young a megfelelõ ember, akinek érdemes a kezébe adni a franchise sorosát a következõ évekre? Idén már megkapott egy 4,25 milliós roster bónuszt, alapfizetése pedig 7,5 millió dollár lesz. 2001-ben újra megkapná ezt a roster bónuszt, azonban a fizetése 1 millióval emelkedne. Sokak szerint Young sorban állt egy szerzõdéshosszabbításért, azonban a múlt hétvégi incidens kisiklathatja ezeket a tárgyalásokat. A nagyobb kérdés mégis az, vajon Fisher összekötné-e sorsát egy olyan játékossal, aki érzelmileg ennyire éretlen. Figyelembe véve a tulajdonos Younghoz való „vonzódását”, lehet, hogy nincs más választása. Lehet, hogy meg vannak kötve a kezei.

De el kell ezt tûrnie? Fisher az NFL legjobb edzõi közé tartozik, így joggal gondolhatjuk, hatalmában áll eldönteni, ki a csapat irányítója. Nos, a tavalyi szezon alapján világosan látszik, ez a döntés nem az õ kezében van. Ezért egy bizonyos ponton viszont meg kell hoznia azt a döntést, ami viszont teljesen rajta múlik, távoznia kell Tennessee-bõl.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások