A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Praktiker 300*300

GORILLAZ SIKER KECSKEMÉTEN

finn wellness 640*360

A 35 fokos kánikulában bemelegíteni sem nagyon akaródzott a feleknek, ugyan a még éppen elégséges mozgást elvégezték a játékosok, de elõtte és utána is igyekeztek árnyékba húzódni a napsugarak elõl.

A pénzfeldobást a Katonák nyerték, visszahordást választva kezdhettek támadást. A jó fizikumú szolnokiak komoly kihívás elé állították a Gorillaz védelmét, de néhány first down után punt következett. A vendég támadók viszont szépen haladtak futásokkal, de 10 yard-ra az end zone-tól sikerült elejteni a labdát az átadásnál, melyre egy hazai játékos vetõdött rá, így nem sikerült a pontszerzés. Ez után viszont egy passzjátékra remekül reagált Baranyai János LB (#59), aki a félpálya környékén interception-t fogott majd közel 20 yard-ot vissza is hordta a labdát. A remek field pozíciót nem hagyta veszni az újvárosi gárda, Kovács Péter (#30) és Nagy Zsolt (#12) váltott belsõ futásai után Tóth János WR (#81) szokásosnak mondható end around-ja hozta meg az elsõ pontokat. Baranyai bevágta az extrát is, 0-7. A Soldiers ugyan végig képes volt first down-okat elérni, de a pálya közepén rendre elakadtak az egész mérkõzésen. Így rövid drive-juk után újra a vendég támadók kerültek pályára, vége a negyednek.

Remekül alakult a drive, a szolnokiak nem tudták hatékonyan levédekezni a változatos futójátékot. A falon általában könnyen átjutottak a futók, a szolnoki LB-k pedig nem értek el õket idõben, így jól haladt a támadás. Egyre többször került a labda a Gorillaz fiatal futójátékosához, Hegedüs Dánielhez (#43) is, aki bátor játékával sok yard-ot szerzett a mérkõzésen. Juhász Attila (#5) futását még éppen a vonal elõtt állította meg a szolnoki védelem, ha már ilyen közelre jutott a fiatal irányító, megkapta a pontszerzés lehetõségét is, sneak után szerezte meg idei harmadik touchdown-ját. Az extra ezúttal kimaradt 0-13. Ekkor viszont a Veszprém elleni meccs réme kísértett, ugyanis a kickoff csapat sorozatban a második mérkõzésen volt képtelen szerelni a visszahordó játékost. A szolnoki returner, Kis Levente pedig remekül használta ki az alkalmat, a fekete mezesek között lavírozva sprintelt egészen az end zone-ig. Az extra sem maradt ki, újra meccsben a Soldiers, 7-13. Az Ezüsthátú offense így újra pontokat kellett, hogy szerezzen a biztos vezetéshez. Nem is bízták a véletlenre, néhány play után Tóth János indult meg a remek blokkok mögött, nyílt területen pedig már nem volt esélye a hazai safety-nek a korábbi sprinter ellen. Félpályás futott TD után újra tetemes lett a vendég elõny. Fridrich Tamás (#89) nem hibázott a rúgásnál, 7-20. Ezzel be is állították az újvárosiak a félidei eredményt. Sajnálatos esemény is történt, Balyi László (#58) a Gorillák kiváló Strong Safety-je szerzett súlyos térdsérülést, ezúton kívánunk neki mielõbbi felépülést.

A szünetben aki tehette megszabadult a felszerelése különbözõ darabjaitól és az árnyékban próbált levegõhöz jutni a rekkenõ hõségben, többen vállvédõben álltak be a zuhany alá az öltözõben. A meccs és a meleg is folytatódott, vendég visszahordás után újra a Gorillák támadtak. Ebben a félidõben már mutatkoztak a fáradtság és a dekoncentráció jelei, egyre többet hibáztak a felek, gyakoribb vendég lett a sárga zászló is a pályán. Fõleg a Soldiers hibázott sokat, delay of game, holding és false start is több ízben fordult elõ náluk. Különösen fájó lehetett számukra, hogy sokszor egészen jól alakuló drive-okat döntött romba egy-egy ilyen szabálytalanság, így a sokat futó szolnokiak minden támadássorozatot punt-al zártak. A Gorillaz játékai is döcögtek, elõbb Juhász dobott INT-et, míg a következõ drive-ot punt-al zárta a „fekete sereg”. A védelem legalább jól dolgozott a mérkõzésen, ugyan olykor fájóan sokat futott egy-egy megindulással valamelyik hazai RB, illetve néhány rövid passzt is engedélyeztek a védõk, de végeredményben jól dolgozott az egység és ismét nem kapott pontokat. Keresztes Csaba (#93) és Helényi Árpád (#56) is ért el sack-et, míg Miklós István (#77) és Papp Gyula (#76) jól szûrte a futásokat a falban. Nem egy alkalommal villant az ezúttal jobbára plusz LB-ként játszó FS, Kövesdi István (#32) is, aki remekül robbant be több ízben a scrimmage-re és szedte le keményen a futókat. A harmadik negyedben a birkózáson volt a hangsúly, a hangulat is egyre többször lett paprikás, végül pontok nélkül fordultak a csapatok.

A záró játékrészben jó futójátékkal pár yard-ra jutott a Gorillaz a hazai végzónához, de egy rossz handoff után már nem tudtak elég közel kerülni, így negyedikre Grátz Vilmos edzõ inkább biztos field goal-t választott, melyet 5 yard-ról Fridrich értékesített, 7-23. Mivel az elõny behozhatatlannak tûnt egyre több csere történt mindkét oldalon, így végül mindenki bizonyítási lehetõséget kapott. Pontok már nem születtek, így nehéz mérkõzésen, de magabiztosan szerezte meg második gyõzelmét a Dunaújváros Gorillaz csapata. A Katonáknál sok kemény és rutinos játékos nehezítette meg a tavalyi bajnok dolgát, de oda-vissza játszó játékosokkal nem lehetett esélye a hazaiaknak az embert próbáló melegben. Ugyan létszámban megegyezett a két csapat, de a vendégek valamivel több játékost játszattak, így frissebbek maradhattak. A Gorillaz nem játszott jól, de biztató lehet, hogy még így is magabiztos gyõzelmet arattunk. Köszönjük az idegenbe is ellátogató szurkolóinknak a támogatást, bizonyára nem bánták meg, hogy a strand helyett a futballt választották szombati programnak.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások