A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Linea 970*250
Újház 300*300

COWBOYOK AZ OLAJ ELLEN

Acapella 640×480

Ecosphere Technologies vízkezelõ rendszere, az Ozonix szétválasztja az olajat és a vizet, így megtisztítaná az öblöt, és a BP is fel tudná használni a kiömlött olajat. Az Ecosphere és a BP képviselõi nemrég találkoztak, Aikman és Bledsoe pedig múlt héten részt vettek egy sajtókonferencián, ahol Jean-Michel Cousteau felfedezõ is jelen volt. Bledsoe elmondta, hogy akár 72 órán belül is ott tudnak lenni a helyszínen, és már tisztítják is a vizet. Több mint 378 és fél millió liter olaj került az öböl vizébe a robbanás óta, amely a közeli partokat is elérte. Bledsoe szerint az Ecosphere uszályokra telepítené a szûrõrendszerét, így tisztítanák meg az öböl vizét. Az egykori irányító elmondta: „Ez nem egy olyan technológia, amely a polcon várja, hogy tragédia történjen. Ez egy olyan módszer, amely már több, mint egy éve elégíti ki a szerzõdéses ügyfelek igényeit, szóval már bizonyított. Varázslatos, amikor látod, hogy a szerkezet egyik végén bemegy a piszkos víz, a másik végén meg kristálytiszta állapotban jön ki.”

A BP kémiai megoldással próbálta eltûntetni az olajat, de Bledsoe, aki 2005-2006-ban játszott  a Cowboysnál, elmondta: „Az csak leviszi a víz alá az olajat, így nem látszik, nem hisszük, hogy ez lenne a megfelelõ hosszú távú megoldás. Így a vízben marad az olaj. Mi azt ajánljuk, hogy felszínre hozzuk az olajat, így hatékonyabban tudjuk elválasztani a víztõl.”

A BP ezer és ezer ötletet kapott arra, hogyan tisztítsák meg a szennyezõdéstõl a Mexikói-öböl vizét, és amikor Florida és Louisiana partjait is elérte az olaj, egyre több lett az ajánlat. A BP-nél egyik szóvivõ sem nyilatkozott arról, hogy a cég használni fogja-e az Ecosphere technológiáját.

Bledsoe nemrég Louisianába látogatott, a megdöbbenve tapasztalta, mekkora károkat okozott az olaj a környéken. Nemcsak a partokban, lápokban, madarakban, halakban és más állatokban tett kárt a szennyezõdés, de az egykori irányító szerint ennek a gazdasági következménye is hatalmas lesz. Az ex-Cowboy elmondta: „Ez a környék a Katrina miatt már megélt nehéz idõket, ez pedig igen hamar jött a hurrikán után. Úgy tûnik, az emberek itt túl teszik rajta magukat, leküzdik a nehézségeket, de már másodjára kaptak igen nagy csapást. Tudunk munkahelyeket teremteni ebben a régióban, de az ökoszisztémát is meg tudjuk tisztítani, így remélhetõleg újra beindulhat a halászat, rákászat, és a többi üzlet is.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások