A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
acapella 970×250
Finn wellness 300×300

FOGJA BÍRNI A GYÛRÕDÉST?

Acapella 640×480

A legutóbbi Super Bowlt elbukó Indianapolis Colts elnöke, Bill Polian úgy gondolja, hogy a csapatból a legtöbbet az irányító tudja kihozni, így nagyon reménykedik abban, hogy Manning munkamorálja cseppet sem fog csökkenni amiatt, hogy nem õk nyerték meg a döntõt. A „Madden átokról” már biztos hallott korábban mindenki, azonban van még egy hasonló jelenség a Nemzeti Futball Ligában, ami mindenképp említést érdemel aktualitása miatt. Jellemzõ trend, hogy a Super Bowlt elbukó csapatok játéka a következõ évben iszonyatosan nagyot romlik, legalábbis a legutóbbi tizenegy vesztes csapatból kilencnek lett rosszabb a gyõzelmi-vereség mutatója a vesztes Super Bowl után. Mind a kilenc csapat legalább négy vereséget húzott be a következõ szezonban és nyolc alakulat volt kénytelen kihagyni a rájátszást. Három csapat pedig héttel kevesebb gyõzelmet tudott felmutatni, õk voltak a Philadelphia Eagles, Oakland Raiders és a St. Louis Rams.

A csapatok gyõzelméért felelõs irányítókra háruló iszonyatos felelõsséget az is jelzi, hogy 2007-ben Rex Grossman, 2005-ben Donovan McNabb, 2003-ban Rich Gannon (Oakland Radiers) és 2002-ben Kurt Warner kevesebb mint tíz találkozón játszott azután, hogy bejutottak a Super Bowlba. Chris Chandlert és Matt Hasselbecket pedig sérülések hátráltatták a késõbbi szezonok során. Ki gondolta volna (én legalábbis biztos nem), hogy Jake Delhomme volt kilencük közül az egyetlen irányító, aki a döntõben való játék után jobb szezon zárt mint az elõzõ. 2003-ban egészen a februárban megrendezett SB-ig meneteltek, majd 2004-ben a karrierjének legjobb szezonját produkálta, összesen 29 TD átadást jegyezhettünk fel neve mellé – írja a yahoo.sport.com.

Azonban Tom Brady-n kívül egyik QB sem rendelkezik olyan szívós természettel, mint Manning. A négyszeres MVP zsinórban 192 alapszakaszbeli meccsen volt kezdõ. Munkamorálját mi sem példázza jobban, hogy a holtszezon alatt sem nagyon szereti kihagyni az edzéseket, ami azonban most elég nehéz számára, hiszen egy nyaksérüléssel bajlódik. Kérdés, hogy ez a sérülés mennyire komoly és nem fog-e kiújulni a szezon alatt. Imádkozhatnak a szurkolók, hiszen ha Manning lesérül, akkor itt bizony látványos teljesítmény-romlásnak leszünk tanúi a 2010-es szezonban. Viszont, hogy ha minden a reményei szerint alakul, akkor csatlakozhat a jelenleg csak egy tagot (Delhomme-ot) számláló igazán elit klubhoz.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások