A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Polacsek 970*250
Polacsek 300*300

SÚLYOS SÉRÜLTEK, AKIKRE SZÜKSÉG LENNE

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Williams, a 2005-ös Év Támadó Újonca 2007 szeptemberében borzalmas térdsérülést szenvedett, jobb lábát 3 hónapra teljesen rögzíteni kellett, csak ezután tudta megkezdeni a rehabilitációt. Csodával határos módon már a 2008-as szezon közepén vissza tudott térni, épp idõben, hogy a szezon utolsó meccsén a másik térde is szétmenjen. Szóval, ha valaki sérülésekrõl és a visszavezetõ, gyakran igen nehéz útról akar beszélgetni, forduljon bizalommal Cadillac Williamshez, a szakértõhöz. A running back 3 év óta elõször egészséges a holtszezonban, így nyilatkozott a Fanhouse-nak: „Nagyon sok kétség merül fel benned, ezért nagy kitartásra és sok pozitív gondolatra van szükség. Mindig segít, ha családja van az embernek, mellette állnak a csapattársai, a közössége, a barátai.”

Williams egyik legjobb barátja Ronnie Brown, csapattársa, a Miami Dolphins futója. Az Auburnön is egy csapatban játszottak, és mindketten a 2005-ös Draft top 5-ös helyein keltek el, Brown a 2., Williams pedig az 5. helyen. Az elsõ 5 szezonjuk során mindketten két olyan sérülést szenvedtek, amelyek miatt idõ elõtt kellett befejezniük az alapszakaszt. A legutóbbi áldozat Brown, aki múlt õsszel törte el a lábát. Megtanultak egymásra támaszkodni. Ahogy Brown segített Williamsnek kétségei eloszlatásában az elmúlt 2 év során, most egykori Tigers-csapattársa visszaadta neki a szívességet. Brown múlt hónapban az OTA-edzések során elmondta: „Ha van valaki, aki valami nagyon hasonlón ment keresztül, amiben most épp te vagy, fõleg ha ez a valaki közel is áll hozzád, az segít. Szerencsések vagyunk, hogy vagyunk egymásnak.”

Brown, a futó, aki miatt igazán vad lett a Dolphins wildcat-formációja, visszatért a csapathoz. A korlátozott szabadügyök belevetette magát az OTA-kba és a holtszezon egyéb edzéseibe. Õt is belevehetjük azon elit játékosok maréknyi csoportjába, akik a sérülések miatt rövidre sikerült 2009-e szezon után idén visszatérnének. A Dolphinsnak szüksége van arra a termékenységre és sokoldalúságra, amelyet Brown tud hozni a támadócsapatba. Kiemelkedõ szezont kell produkálnia, hogy új szerzõdése bõséges legyen attól függetlenül, hogy azt a Miamitól kapja, vagy egy másik csapattól. Elmondása szerint izgatottan várja az új idényt. Mi addig is nézzünk 10 másik játékost, akik sérülésbõl térnek vissza ezért rájuk irányul a reflektorfény:

1. Brian Urlacher, LB, Bears
Míg Jay Cutler a 2009-es szezonnyitón 4 interceptiont dobott a Green Bay ellen, addig a Chicago Bears középsõ linebackere, Brian Urlacher ugyanezen a meccsen, az 1. félidõben kificamította a csuklóját, és számára be is fejezõdött a szezon. Az egykori Év Védõjátékosa nélkül a Bears védelme a 17. lett. Halkan jegyezzük meg, hogy még mindig jobb eredmény, mint a 2007-es, amikor a 28., illetve a 2008-as, amikor a 21. lett a védõcsapat. Akkor mindkét szezon minden meccsén kezdõ volt Urlacher. A Sports Illustrated egyik felmérésén az NFL-játékosok õt szavazták a legtúlértékeltebb védõjátékosnak, 2008-ban mégis öt évre szóló, 40,6 millió dolláros szerzõdést kapott. A Bears, akik a legtöbb pénzt verték el az idei szabadügynök-piacon (Julius Peppers), zsinórban 3 évben nem jutottak be a rájátszásba, idén nagyon nagy szükségük van a gyõzelmekre, máskülönben az edzõi gárda és a vezetõség ki lesz zsigerelve. Urlachernek és csuklójának a tõlük megszokott teljesítményt kell produkálniuk.

2. Kevin Smith, RB, Lions
Smith úgy került az NCAA-bõl a Lionshoz, hogy 2007-ben az egyetemi bajnokság legjobbja 2.628 yarddal, azonban múlt decemberben a Baltimore ellen 48-3-ra elvesztett meccsen olyan sérülést szenvedett, hogy nem tudott több meccsen játszani a szezonban. Várhatóan a legtöbb feladatot képes lesz végrehajtani a nemsokára kezdõdõ edzõtáborban, de a Lions bebiztosította magát, az idei Drafton feljebb cseréltek, hogy az elsõ körben elhozhassák a Cal egykori futóját, Javid Bestet, az egyetemi bajnokság 2. legjobb futóját. Ha lehet hinni a holtszezonbeli jelentéseknek, Bestre máris úgy tekintenek Detroitban, mint a jövendõbeli, legtöbbet használt futóra, Smith idei szerepe pedig, sõt jövõje a csapatnál attól függ, hogyan sikerül a visszatérése most õsszel.

3. Aaron Kampman, DE/OLB, Jaguars
DE-ként az NFC egyik legfélelmetesebb passz-siettetõje volt az elmúlt 4 szezon során, de amikor tavaly Dom Capers defensive coordinator Green Bay-be érkezett, külsõ linebackert csináltak belõle. Új szerepében Kampman lassúnak, tétovának és határozatlannak tûnt, fõleg passzjáték esetében. Tavalyi szezonjának – és mint késõbb kiderült – Packers-es karrierjének egy térdsérülés vetett véget. Négy éves, 26 milliós szerzõdést kapott a Jaguarstól, amely védõcsapata tavaly mindössze 13 sacket tudott felmutatni, ez holtversenyben az 5. legkevesebb az NFL-ben. Jacksonville-ben defensive endként fog játszani, Jack Del Rio vezetõedzõ az irányító nyomás alá helyezésében és a sackekben nagyon számít rá, akinek szintén azon múlik a karrierje, hogy a csapat mit produkál idén.

4. Wes Welker, WR, Patriots
Valószínûleg mindenki látta, hogy tavaly a Houston elleni meccsen hogyan csavarodik ki Welker térde. Húzós látvány volt. Kiderült, ezzel együtt a New England holtszezonja is kisiklott. Persze, nem Welker a felelõs azért a 234 futott yardért, amit a Baltimore a wild-card meccsen összehozott a Hazafiak ellen, de a liga legjobb slot elkapójának hiánya minden bizonnyal korlátozta Tom Brady lehetõségeit. A jelentések szerint Welker a vártnál sokkal gyorsabban gyógyul, de a csapat biztosra fog menni, hogy teljesen felépült a 175 centis rakéta, mielõtt beindítanák. Hiszen játéka a sebességen, gyorsaságon és az irányváltoztatáson alapul.

5. Adam Carriker, DT, Redskins
A fickó jelenleg csalódást jelent. A 2007-es Draft 13. pickjével Carrikert hozták el, eddig pályafutása során 53 szerelést és 2 sacket mutatott be. Ez két szezont jelent, amit St. Louisban töltött el, a Nebraska néhai sztárja ugyanis a teljes 2009-es szezont kihagyta, miután az elõszezon második felében vállsérülés miatt a sérült tartalékosok közé került. A Rams áprilisban Washingtonba cserélte, ahol Jim Haslettel, egykori Rams-es defensive coordinatorával dolgozhat újra együtt, illetve nose tackle poszton játszhat a Redskins új 3-4-es felállásában. A Washington nem adott érte túl sokat (5. és 7. körös pickeket), így ha a 26 éves Carriker idén nem teljesít, csak számára lesz nagy a veszteség.

6. Shaun Rogers, DT, Browns
Detroitból Clevelandbe érkezésének elsõ évében, azaz 2009-ben máris beválasztották a Pro Bowl-keretbe. Amikor Rogers tavaly eltörte a lábát, a csapat 1-10-es mutatónál járt, majd nélküle az utolsó 5 meccsbõl 4-et megnyertek. Áprilisban letartóztatták, amiért a clevelandi reptér biztonsági kapuján megpróbált átvinni egy töltött fegyvert. Nem a legjobb módja, hogy belopja magát Mike Holmgren, a Browns új elnökének szívébe. Rogers, a liga egyik legjobb futás-megállítója több mint biztos, hogy felfüggesztést fog Roger Goodell fõbiztostól, amiért megszegte az NFL viselkedési szabályzatát.

7. Kentwan Balmer, DT, 49ers
A North Carolina egykori defensive tackle-jét a 2008-as Draft elsõ körének végén draftolta a San Francisco. Balmer 2 szezon alatt 19 szerelést mutatott fel, és egyszer sem tudott sackelni. Második szezonja decemberi vállsérülése miatt rövidebbre sikerült, de így is 11 meccsen játszott. Még csak 23 éves, szóval van ideje. De vajon mennyi idõt akar adni a 49ers a fickónak? Hiszen egyszer csak véget kell vetni a vesztes szezonoknak…

8. Chris Cooley, TE, Redskins
A washingtoni jelentések szerint Cooley, az egyik legnépszerûbb Rézbõrû törött jobb bokája meggyógyult, és az új vezetõedzõ, Mike Shanahan támadócsapatában már teljes értékû játékosként áll fel. Ez jó dolog. Miután tavaly Cooley megsérült, a Redskinsnél rájöttek, hogy Fred Davis, a másodéves TE készen áll a nagy feladatra. 41 passzt kapott el és 6 TD-t szerzett az utolsó 10 meccsen, õ jelentette az egyik fényes pontot az egyébként silányul sikerült 2009-es szezonban. Shanahan sémájában az idei szezon legjobb TE-párosát láthatjuk viszont.

9. Rey Maualuga, LB, Bengals
Elsõ szezonját decemberben egy bokatöréssel fejezte be, de a Cincinatti számára ez bizonyult a kisebb problémának ahhoz képest, amivel az újonc a pályán kívül nézett szembe. A USC egykori sztár-linebackere állítólag alkoholfüggõ volt, a titokra akkor derült fény, amikor Kentucky-ban balesetezett autójával, le is tartóztatták. Az incidens bizonyítékot jelentett a Draft elõtti pletykáknak, amelyek szerint Maualugának magánéleti problémái vannak, emiatt le is csúszott várt 1. körbõl a 2.-ba. Májusban, az OTA-edzések kezdetekor ünnepelte a LB józanságnak 100. napját. Reméljük kitartása még nagyon hosszú ideig ilyen szilárd marad.

10. Owen Daniels, TE, Texans
Tavaly a szezon közepénél járva Daniels 40 elkapással, 5 TD-vel, és egy szakadt keresztszalaggal büszkélkedhetett. A Houston negyedik éves profija, a liga egyik felemelkedõ TE-je korlátozott szabadügynök, és a lehetõ legmagasabb tender ajánlatot kapta. A Texansnak szüksége van rá a megerõsített passzjátékban. Gary Kubiaknak azért kell, mert vele be tudja juttatni a csapatot a rájátszásba, ami nélkül az állását is elveszítheti. A Texans ugyanis még egyszer sem járt a playoffban.

Ha már ennyire belejöttünk, nézzünk 5 olyan játékost, akik a holtszezonban sérültek meg:

1. Ryan Clady, LT, Broncos
A baloldali tackle kosárlabdázás közben sérült meg, meg is kellett mûteni. Kíváncsiak lettünk volna Josh McDaniels kisfiús arcára, amikor megkapta a hírt.

2. Brandon Marshall, WR, Dolphins
Csípõsérülése, amire érkezését követõen egy fizikai felmérõ után derült fény, meglepte a csapatot, fõleg azután, hogy két 2. körös picket adtak érte a Broncosnak. Ezután egy 45 milliós szerzõdéshosszabbítást is a kezébe nyomtak. De remélhetõleg semmi baja nem lesz a szezonkezdésre.

3. Mark Sanchez, QB Jets
A térdkalács stabilizálásáért felelõs ínszalagját mûtötték meg februárban, az ebben a hónapban esedékes, kötelezõ minicampen valószínûleg már használható lesz.

4. Antonio Gates, TE, Chargers
Lábujjának, illetve talpának gyulladása miatt az idei holtszezonban nem tudott dolgozni, de állítása szerint csak elõvigyázatosságból pihent. A szezonra egészen biztosan készen fog állni.

5. Jeremy Shockey, TE, Saints
Volt egy kis ijedelem a markáns TE-nél és Super Bowl-gyõztesnél, akit nem is olyan régen, amikor kiszáradás miatt rohamot kapott, de legutóbbi panaszai szerencsére csak hátfájdalmakra vonatkoztak.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások