A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Perfect Look 970*250
Perfect look 300*300

KAPNAK-E ÚJ ARÉNÁT A 49-ESEK?

Acapella 640×480

Jövõ kedden voksolhatnak a santa clarai polgárok arról, hogy a friscói gárda kezdeményezésérõl mit gondolnak. Eddig a kaliforniai franchise 4,1 milliót költött a projektre. Természetesen nem magára a stadionra, hanem arra a szavazásra, amely megadhatja nekik a lehetõséget az új aréna felépítésére. És a San Francisco 49ers, amely Joe Montanát és Jerry Rice-t is adta a ligának, már csak a nevében maradna san franciscói, mivel Santa Clara a nagyvárostól 45 mérföldre, délre fekszik.

A jelenleg még csak a tervekben létezõ South Bay stadion egy bonyolult pénzügyi mûvelet keretében kerülhet megvalósításra. A csapat és az NFL 500 milliót adna, a helyi adók és a hotelek adói 114 millióra rúgnának, míg 330 milliót kötvények kibocsátásával, valamint egyéb jogok áruba bocsátásával teremthetne elõ Santa Clara városa. Ugyanakkor a liga korábbi G3 stadionalapja mára elzárta csapjait, így innen a kivitelezõk nem számíthatnak semmilyen összegre.

Ugyanakkor tanulságos megjegyezni, hogy amíg a két new yorki gárda 1,6 milliárd dollárért húzott fel egy új stadiont, addig a három kaliforniai együttes, a 49ers, a Raiders és a Chargers arénáiban üresen konganak a lelátók, ennek megfelelõen a bevételeik rekord mélységet értek el. Magyarázatként hozzá tehetjük, a nyugati parti állam polgárai már torkig vannak a pénzügyi válsággal, ráadásul Kalifornia pénzügyi viszonylatban az Egyesült Államok legkockázatosabb állama.

Az NFL segített abban, hogy New Yersey-ben megépüljön az új Meadowlands Stadium, Arlingtonban a Cowboys Stadium és a kansas-i Arrowhead Stadium átépítésébõl is kivette a részét. Roger Goodell fõigazgató szinte minden fórumon hangsúlyozza, hogy az új arénák felépítése létszükséglet az NFL további növekedéséhez. Ennek ellenére a 49ers projektje egyelõre nem áll túl jól, és nem úgy fest a helyzet, hogy egy csillogó új építmény veszi majd át a Candlestick Park helyét.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások