A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Perfect Look 970*250
acapella 300×300

ÉRDEKES KANSAS-I VISZONYOK

acapella 640×480

„Az évnek ebben az idõszakában mindez nem bír nagy jelentõséggel” – magyarázta Todd Haley fõedzõ. „Egyelõre kipróbáljuk a játékosokat több helyen is, hogy ezzel is jobb képet kapjunk róluk” – tette hozzá a tréner. Ez az üzenete természetesen a játékosokhoz is eljutott, amit a linebacker Derrick Johnson így kommentált: „A trénereink szerint jelenleg nem fontos, ki milyen szerepet kap a csapatnál. Úgy fogalmaztak, az edzõtáborban majd elkülönítik a férfiakat a fiúktól.”

A kezdõ posztokért folytatott harcban érdekelt lehet Jon McGraw (S), aki már sokféle szerepet betöltött eddigi karrierje során. Csak Kansas-ben volt már safety, nickel corner, cornerback, és ha a szükség úgy hozta, még linebacker is. Emellett volt kezdõ, volt csere, sõt a special team kapitánya is. Jelenleg az idei draft elsõ körös pickjével, Eric Berry-vel többnyire õk a kezdõ safety-k. „Ami engem illet, meg kell vívnom magammal a csatákat, hogy a lehetõ legjobb játékossá váljak. Nem hasonlítom magam senkihez, mivel más ember vagyok, mint a többi safety” – értékelte a helyzetet a védõ.

A Chiefs defensive backjei egyelõre igen éles versenyt vívnak, mivel pillanatnyilag 15-en gyakorlatoznak, így komolyan megy a találgatás az erõviszonyokról. McGraw úgy véli, a lehetõség mindenki számára adott: „A fiatalok nem azt látják, hogy ’ez a srác már itt van több éve, biztosan több joga van ehhez a pozícióhoz’, hanem kõkemény versenyben zajlik. Mindenki elõtt nyitva van az ajtó, és ezt mindenki tudja.”

Az NFL szabályai szerint egy gárda maximum 80 játékossal vághat neki az edzõtábornak, és a Chiefs-nél jelenleg 86-an vannak a keretben úgy, hogy nyolc embernek – közöttük hét frissen draftolt fiatalnak – még nincs szerzõdése. Ezt a számot aztán a bajnokság kezdetéig le kell majd vinni 53-ra, míg a gyakorló csapatban még nyolc játékos lesz megnevezhetõ. A fentiek ismeretében sem edzõnek, sem játékosnak nem lesz könnyû nyara Kansas City-ben.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások