A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Acapella 970×250
Vajdapair-hja-300×300

D.C. IS NAGYDÖNTÕT AKAR

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A szokásoktól eltérõen az új Meadowlands Stadium kapta nemrégiben a 2014-es Super Bowl rendezési jogát, és máris újabb hideg telû város, nevezetesen a fõváros merült fel lehetséges opcióként. „Úgy gondoljuk, a new yorki tapasztalatok hasznosak lesznek a számunkra, amikor meg kell gyõznünk a pályázatokat elbíráló bizottságot” – nyilatkozta ezzel összefüggésben Snyder. Az NFL-ben létezik egy olyan szabály, amely kimondja, nagydöntõt csak fedett stadionban, vagy olyan helyszínen lehet rendezni, ahol a téli átlaghõmérséklet eléri a 10 Celsius fokot.

A fõváros legutóbb 2003-ban próbálta elnyerni a 2008-as rendezést, ahol a liga vezetõi azt fontolgatták, hogy a 2001-es terrorcselekmények után akár New Yorkba vagy Washingtonba vinnék a nagydöntõt. Végül a szavazás akkor Phoenixnek kedvezett, és a két keleti parti város hoppon maradt. A tulajdonos most erre is utalva úgy fogalmazott, nem gondolta volna, hogy az ország fõvárosának ilyen sokáig kell várnia arra, hogy a jeles eseményt megrendezhesse. És bár ilyenkor sokan hóviharokkal és kemény fagyokkal riogatják az újítást támogatókat, Snyder szerint sokan az õ pártjukra állnak majd.

A new yersey-i Super Bowl kapcsán a Redskins tulajdonosa érdekes kijelentést tett: „2014-ben mi játszunk majd a Meadowlands-ben, és az embereket meg fogja lepni az idõjárás.” Greg Aiello, a liga szóvivõje úgy nyilatkozott, hogy az NFL vezetõi valószínûleg jövõre egyeztetnek majd a 2015-ös nagydöntõ helyszínével összefüggésben. A következõ években a Super Bowl három fedett arénába: a texas-i Arlingtonba, Indianapolis-ba.és New Orleans-ba tart. Még egy évet tehát biztosan várni kell arra, hogy megtudjuk, vajon a FedEx Field vendégül láthatja-e öt év múlva a világ topligájának csúcstalálkozóját. 

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások