A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
acapella 970×250
Praktiker 300*300

AGYAT VIZSGÁLNAK BALTIMORE-BAN

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A találkozót Baltimore-ban, a Johns Hopkins Egyetemen tartják, ahova dr. Elliot Pellman nem látogat el, szerinte ugyanis nincs bizonyítható összefüggés az amerikai futballban elszenvedett agyrázkódás és a hosszú távú egészségügyi problémák között. A New York Times jelentése szerint dr. H. Hunt Batjer és dr. Richard G. Ellenbogen idegsebészek kérték, hogy Pellman ne jelenjen meg. A két orvost egyébként márciusban kérték fel, hogy legyenek a liga új, agyrázkódásokkal foglalkozó bizottságának társelnökei. Pellmann több egy évtizedig volt a liga korábbi, hasonló bizottságának elnöke, hiányzása a szemináriumról annak jelképe, hogy a liga más irányba indult el az agyrázkódások tekintetében.

Dr. Ellenbogen a FoxSports.comnak elmondta, hogy az NFL által támogatott értekezleten az összes, fontosabb kutatás eredményét meg fogják vizsgálni, amelyek a pályán szerzett agyrázkódásokkal kapcsolatosak: „Át fogják tekinteni az összes adatot és információt, amelyek a futball játékosok által elszenvedett agysérülések hosszú távú hatásaival kapcsolatosak.”

Korábban az NFL sok kritikát kapott, amiért nem szentelnek elég figyelmet az agyrázkódások következményeinek. Most viszont Ellenbogen – állítása szerint – elkötelezett az összes elérhetõ kutatás megvizsgálása mellett, még akkor is, ha az eredmények rossz fényt vetnek majd az NFL-re. Elmondta: „Ez az új bizottság nagyon nyitott szellemiségû. Meg kell értenünk a kockázatokat.” A szeminárium egyik napirendi pontja a sisakok vizsgálata, de nem csak a futball sisakokat fogják górcsõ alá venni, hanem az autóversenyzõk, és a katonák által használt fejvédõket is.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások