A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Praktiker 970*250
Újház 300*300

JOHNSON BIZAKODIK

acapella 640×480

108 centis súlypontemelkedésével megdöntötte a Cal rekordját. Az NFL Scouting Combine gyakorlatain csak 3 újonc teljesített jobban nála. Távolugrásban 3,23 métert ugrott. Ennél csak ketten tudtak jobbat produkálni. Átlagban 4,43 alatt futotta le a 40 yardot, ennél gyorsabban csak másik 3 safety-nek sikerült. A Drafton összesen 21 safety kelt el. Nemcsak, hogy Johnson nem volt közöttük, de már a Draft kezdetekor sem volt a csapatok radarján. A Sporting News az összes safety között a 46. helyen rangsorolta, Mel Kiper, az ESPN munkatársa pedig a 104.-en. Az NFLDraftScout.com pedig a free safety-k között a 27. helyet adta neki. Johnson így vélekedett: „Úgy tûnik, az elsõ naptól kezdve elnéztek valamit velem kapcsolatban. Nem is igazán számítottam arra, hogy draftolni fognak, hiszen nem volt felhajtás körülöttem. Viszonylag ismeretlen voltam.”

A safety most már nem aggódik a Drafton kapott „pofon” miatt: „A Buffalo a 6. kör környékén telefonált, és azt mondták, érdekeltek lennének. Majd két perccel az utolsó pick után ismét felhívtak.” A 186 centis, 88 kilós Johnson ég a vágytól, hogy megmutassa a Billsnek, a pályán is olyan jó, mint az edzéseken. Elmondta: „Amikor megérkeztem a minicampre, elõször Andre White edzõ jött oda hozzám, aki a védelem egyfajta minõségi ellenõre. Az elsõ dolog, amit mondott az volt: ’Ember, te tudsz játszani, láttam a felvételeidet, szeretsz ütközni az emberekkel. Nagy pusztításokat okoztál ott hátul.’ Így világossá vált számomra, hogy a Bills nem a Pro Day-es eredményeimre alapoz, nem csak a számok érdekelték õket. Elemezték a felvételeimet, és játékosként is láttak engem.”

Ha Johnson idén tavasszal és nyáron is jól játszik, jó esélye van arra, hogy bekerüljön az edzõcsapatba. A Billsnél bõség van safety-bõl. Jairus Byrd és Donte Whitner a kezdõk, a cserék pedig a veterán George Wilson és Bryan Scott. Jon Corto, special teamek ásza is munkáért hajt, és Cary Harris, a másodéves játékos is kipróbálhatta magát tavaly éles helyzetben. A Bills idén nem draftolt egyetlen defensive backet sem, így Johnson megmutathatja, mit tud. Számos oka van, amiért nem hozták el õt a Drafton. Például az NFL-es megfigyelõk harmadéves korában nem tudták szemügyre venni. Johnson megmagyarázta: „Mindenki várja a junior-napot, mert akkor fel lehet kerülni a megfigyelõk listájára. Viszont amikor elérkezett ez a nap, az iskola kijelentette, juniorok nem futhatnak, nem tudni milyen okból. Így nem futhattam.” Ennek eredményeként a megfigyelõk nem tudták meg, mennyire gyors ez a safety, így a februári Combine-ra sem kapott meghívást. Johnson megjegyezte. „Nyilván úgy érzem, draftoltak volna, ha eljutottam volna a Combine-ra.”

A Cal játékosaként Johnson az elsõ két évében csak a special teamben játszott, mert Thomas DeCoud volt a kezdõ free safety, akit a 3. körben draftolt az Atlanta Falcons, és tavaly minden meccsen kezdõ volt. Az újonc elmondta, a fõiskolán a legkeményebb dolog, amivel sportolóként szembe kellett néznie, a várakozás volt, hogy õ is sorra kerüljön: „Tisztában voltam a tehetségemmel, és tudtam, mire lennék képes, de nem lehet mit tenni, ha egy olyan srác van elõtted, mint Thomas. Így ki kellett várnom az idõmet.” És míg az elmúlt két évben sikerült megõriznie kezdõ pozícióját, nem tudott összehozni elég nagy playeket ahhoz, hogy felértékelõdjön a Drafton. A Cal jó évet tudhat maga mögött, 8-5-el végeztek, de a passz elleni védelmük az ország legrosszabb 10-es listáján szerepel. Johnson sem szerepelt a legjobbak között, még csak meg sem említették. Mégis, elégedettséggel tölti el, hogy pozitív mérleggel záró csapatnál játszhatott. És a diplomájához is, már csak egy kurzus elvégzése hiányzik.

A safety így nyilatkozott: „Minden snapnél 110 százalékot nyújtottam. Minden playnél keményen játszottam. Igazi csapatjátékos voltam. Büszke voltam az igyekezetemre attól függetlenül, hogy 20 ponttal vezettünk, vagy 20 pontos hátrányban voltunk.” A Bills újonca szereti a kemény játékot, a csapat szerint ígéretes special teamer válik belõle. Tavaly a fõiskoláján a 6. volt a szerelések számát tekintve, és szerzett egy INT-et is. Harmadévesen pedig, elsõ meccsén, amikor kezdõ lehetett, a Colorado State ellen szerzett egy interceptiont, amit vissza is hordott, TD lett belõle. Elmondta: „Inkább a boxon kívül játszottam. Néha ott is voltam, de ritkán.”

Sebessége miatt bízik benne, hogy be tud illeszkedni az NFL-be. Egykor DeSean Jackson, az Eagles sztár-elkapója ellen is védekezett a Cal színeiben: „Minden nap védekeztem ellene. Szóval a játék sebességének szempontjából nagyon bizakodó vagyok, ha õ a leggyorsabb fickó az NFL-ben.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások