A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Stihl 970*250
EfEf 300*300

ISMÉT ELHUNYT EGY DELFIN

finn wellness 640*360

Jarvis Eric Williams 1965. május 16-án látta meg a napvilágot a floridai Palatka városában. A gimnáziumi évei alatt a Palatka High School tanulójaként a helyi Panthers meghatározó játékosaként tekintettek rá, és a gárdával 1981-ben megnyerték a 3A bajnokságot. A tinédzser évei után a University of Floridától kapott ösztöndíjat, és 1984 és 1987 között a Florida Gators cornerbackje lett. Csapatában 45 alkalommal kezdett a négy szezon alatt, ennek során 10 interceptiont mutatott be, és negyedévesként tackle és punt return kategóriákban õ volt a legjobb az együttesben. Érdemei elismeréseként 1986-ban az All-Southeastern Conference elsõ csapatába választották, míg 1987-ben az All-American elsõ csapatába jelölték.

Williams az 1988-as NFL draft második körében (42. pick) kelt el, és ekkor sem kellett elhagynia kedvenc államát, mivel a Miami Dolphins-tól kapott szerzõdést. A Delfineknél 1988-tól 1993-ig safety pozícióban számítottak a játékára, és korábbi Gators-ös csapattársával, Louis Oliverrel kiegészülve öt éven át õk ketten alkották a Miami kezdõ safety párosát. A floridai együttesnél Williams 14 interceptiont regisztrált, amelyek közül egyet, 42 yardos visszahordást bemutatva, touchdownig hordott vissza. NFL pályafutása utolsó évét a Giants-nél töltötte, és összesített karrierjét végül 555 tackle-lel, 3 sackkel, 3 kikényszerített fumble-lal, 7 fumble recovery-vel és egy touchdownnal fejezte be.

Visszavonulását követõen 2001-ben a University of Florida beválasztotta egykori növendékét az intézmény dicsõségcsarnokába. Az utóbbi években Williams önkéntes munkában, edzõasszisztensként az Interlachen High Schoolban dolgozott, ezt megelõzõen szintén edzõasszisztensként az ocalai Trinity Catholic High School-nál tevékenykedett.  Fia, Jarvis Williams Jr. nem esett messze a fától, jelenleg a Jacksonville University Dolphins kezdõ fullbackje.

Jarvis Williams több mint egy évtizeden keresztül meghatározó embere volt a floridai sportéletnek. Karrierje földrajzi szempontból is szerencsésen alakult, mivel kedvenc államát mindössze egyetlen évadra kényszerült elhagyni, amikor 1994-ben New Yorkba igazolt. Akik ismerték egy rendkívül jó kedélyû, önzetlen emberként tekintettek rá, aki ugyan nem rendelkezett kiemelkedõ fizikai adottságokkal, de szívével és eszével pótolta minden hiányosságát.

Jarvis Williams május 25-én nem sokkal éjfél elõtt akut asztmarohamban vesztette életét szülõvárosában, Palatkában. A Miami futballcsapatának sötét hónapja lett az idei május, mivel Jarvis Williams halálát megelõzõen ebben a hónapban már két másik korábbi Dolphins játékos is eltávozott közülünk. A 30 éves Nick Rogers május 4-én autóbalesetben vesztette életét, míg május 14-én a 37 éves Norman Hand is elhunyt.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások