A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Lufi 970*250
Stihl-hja-300×300

KELL-E A HIRTELEN HALÁL?

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Bár a liga vezetõi úton útfélen hangoztatják, hogy milyen fontos számukra a játékosok épsége, ugyanezek az emberek minderrõl tudomást sem vesznek, amikor a döntetlenre végzõdõ meccsek eldöntésérõl egyeztetnek. Valamiért hirtelen nem az jár a fejükben, hogy minél kisebb nyomásnak és veszélynek tegyék ki a profikat, hanem hogy a nézõk minél tovább élvezhessék a kétségkívül izgalmas találkozókat. Ne is menjünk vissza tovább az elmúlt szezon NFC döntõjénél, amikor a Minnesota cornerbackje, Cedric Griffin éppen a hosszabbításban szerzett súlyos sérülést.

Tucker kiemeli, hogy az új szabály meglehetõsen bonyolult az átlagszurkoló számára, míg a régi változat éppen azt a célt szolgálta, amit szolgálnia kellett: egyszerû volt és gyors. Egy összecsapás azért torkollik hosszabbításba, mert egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, ráadásul a futball már igen komplikált játékká vált az utóbbi idõben, így lényeges szempont volna a minél gyorsabb döntés kicsikarása, nem pedig újabb összetett szabályok bevezetése.

És arra kérdésre, hogy ki akarta ezt a változást, biztosan nem válaszolhatunk úgy, hogy a játékosok vagy az edzõk. A tulajdonosok márciusi ülésekor az edzõk és a játékosok is éppen szabadságon voltak, így szinte semmi ráhatásuk nem volt a történésekre. Azok az embereknek, akik fizikailag és emocionálisan ki vannak téve a hosszabbra nyúló extra idõnek, valószínûleg eszükbe nem jutna, hogy saját maguk számára még nehezebbé tegyék az életet. Az pedig valóban sokatmondó, hogy éppen az a Vikings volt az egyik ellenzõje az új szabályozásnak, amely gárda a pénzfeldobásnak köszönhetõen nem jutott el az idei miami nagydöntõre.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások