A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Köki 970*250
Perfect look 300*300

ZÖLD NAGY ALMA

finn wellness 640*360

Játékosai sem maradnak el tõle, legyen szó Mark Sanchez irányító Fehér Ház-beli látogatásáról, vagy Darrelle Revis nyilatkozatairól a szerzõdésével kapcsolatban. A város zöldbe borult, és a Giants látszólag „a város másik csapata” lett. Brandon Jacobs, az Óriások futója azonban nem adja olyan könnyen. „Soha nem leszünk az a másik csapat, annál az egyszerû oknál fogva, hogy nekünk van Super Bowl-gyûrûnk. Nem álltunk meg a menetelésben, amikor elérkeztünk a cél elé. Túljutottunk azokon, akiken túl kellett jutnunk. Olyan csapatokat vertünk meg, amelyeket mások nem tudtak, és megkaptuk, amit akartunk, a Super Bowl XLII bajnokai lettünk. Amikor legutóbb ellenõriztem, ezt más nem tudta felmutatni New Yorkban. New Yorkban mi vagyunk a csapat. Hátra lehet sorolni minket. Rendben van. Az embereknek megvan a saját véleményük, és szeretik a csapatukat. De ez nem változtat a tényeken” – mondta Jacobs pénteken.

A valóság az, hogy a Jets, amely a Super Bowl III óta nem tudta elnyerni a bajnoki címet, és a Giants, amely háromszoros bajnok, a tavalyi szezon során különbözõ irányokba mozdultak el. A Jets (11-8) eljutott az AFC-döntõig, annak ellenére is, hogy vezetõedzõjük csak abban az évben került a csapathoz, újonc volt az irányító, és új volt a védelmi stratégia is. A holtszezon alatt kitömték a rostert, leigazolták LaDainian Tomlinson RB-t és Jason Taylor DE-t, valamint csere által megszerezték Santonio Holmes elkapót és Antonio Cromartie CB-t. A Giants (8-8) pedig – két évvel azután, hogy a New England Patriots ellen megnyerték a Super Bowlt – szétesett, az utolsó 11 meccsükbõl nyolcat elvesztettek, és 2004 óta elõször esett meg velük, hogy nem jutottak be a rájátszásba. A holtszezonban Tom Coughlin vezetõedzõ egyetlen nagyobb döntést hozott, leigazolta a pro bowler safety-t, Antrel Rolle-t.

Kevin Boss így vélekedett a Jets népszerûségérõl: „Tavaly nagyszerû évük volt, nekünk nem, így azt gondolom, megérdemlik. Eljutottak az AFC-döntõig. Reméljük, fordul a szerencse, és jövõre mi leszünk ott.” Eli Manning, az Óriások irányítója mosolyogva mondta: „Ez nem a mi gondunk. Nekünk a New York Giants miatt kell aggódnunk. Tudjuk, mire vagyunk képesek. Tudjuk, hogy nagy szezon áll elõttünk. Amit a Jets mûvel a holtszezonban, ránk nincs hatással. A mi játékunkkal kell foglalkoznunk, a legmagasabb szintet kell elérnünk.” Justin Tuck, a Giants defensive endje azt mondja, a Jets az összes címlapot megkaphatja: „Én csak azzal foglalkozom, hogy vasárnaponként mit csinálunk. Ha rajtam múlna, csak egy riporter lenne itt, aki Eli-nak tenné fel a kérdéseket, én meg már otthon lehetnék. Szóval Rex meg bárki mondhat azt, amit akar.”

Shaun O’Hara veterán centernek is csak az számít, hogy meccseket nyerjenek: „Hogy õszinte legyek, néha még szorítok is nekik. Tavaly is ezt tettem. Sok játékost ismerek onnan. Nem vagyok gyûlölködõ, nem vagyok féltékeny. A legnagyszerûbb egy Jets-Giants Super Bowl lenne. Az óriási lehetne, de még jobb lenne, ha 2014-ben kerülne rá sor, ha New York megnyeri a rendezés jogát.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások