A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Köki 970*250
Stihl-hja-300×300

VISSZA AZ ALAPOKHOZ

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Emlékezzünk, ennek falnak nagyon masszívnak kellett volna lennie, az egyik legjobbnak, amivel a Bucs valaha is rendelkezett. Két elsõkörössel (Davin Joseph és Jeff Faine), egy második körössel (Jeremy Trueblood), és egy a liga legjobb tackle-jeivel (Donald Penn) joggal voltak magasak az elvárások. Az egység játéka tavaly döcögött, és ha a Bucs 2010-ben jelentõs fejlõdésen akar átesni, a támadófaltól jobb teljesítményre van szükség, fõleg futójátékoknál. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fal tavalyi rossz teljesítménye nem csak rajtuk múlott. Az edzõi stáb is bajt okozott nekik, váltás volt az offensive koordinátori poszton, amely egyben a hozzáállást is megváltoztatta.

Jon Gruden kezei alatt a Bucs erõfutásokkal operált, a támadófalat pedig ennek megfelelõen építették. Az akkori fal tagjai még mindig ott vannak, de Jeff Jagodzinski offensive coordinator, akit már elbocsátottak, olyan zónablokkolási sémára váltott, amelyhez több atletikusságra és fürgeségre van szükség. Amikor elbocsátották, és Greg Olsen átvette az állását, a zóna- és az ember elleni blokkolási sémák keverékét kezdték használni.

Davin Josephtõl megkérdezték, szeretné-e ha a csapat visszatérne az erõfutásokhoz, amely egyértelmûen a falember erõsségének számít. Úgy tûnt, örül a kérdésnek: „Remélem, hogy több lesz a középsõ futás, több izoláció, több erõjáték. A backfieldünket elnézve, lenne értelme. Earnest Graham és Cadillac Williams olyan fickók, akik tudnak középen futni, így meg lehetne tenni ezt is. Természetesen mindenki esetében jó lenne egy tempóváltás, hogy szélen is tudjunk futni. Persze Derrick Ward meg tudja oldani. Mindenképp nagy segítség lesz.” Williams és Graham legjobb évei egyébként a Gruden-korszakban voltak, amikor a Bucs szigorúan erõfutásokat használt.

Azonban mindennél fontosabb a folytonosság. Kívülrõl talán úgy látszik, a támadó falemberek csak odaállnak, és minden egyes play során beleütköznek az elõttük állóba. De igazából ez a poszt az egyik legösszetettebb a futballban. Minden egyes play esetében kismilliónyi lehetõség van a variálásra, és minden snap elõtt kommunikálniuk kell egymással. Ha a nyelvezet és a playbook egy héttel az alapszakasz kezdete elõtt megváltozik, az irányító és a falemberek játékára van hatással a leginkább. Joseph elmondta: „Olyan helyzetbe hoztak, hogy menetközben kellett rájönni dolgokra. Majd megváltoztatták a szemléletet, és hétrõl hétre azzal küszködtünk, hogy eleget tegyünk ennek a változásnak. Teljesen más, amikor van egy terv, aszerint dolgozunk márciustól augusztusig, nem pedig egy hét alatt kell begyakorolni valamit. Egy hét annyira elég, amennyit láthattunk. Most márciusban egy szilárd tervvel kezdtünk, és decemberig ez is marad. Mindenki számára sokkal könnyebb így. A cseréknek, a kezdõknek, az irányítónak, mindenkinek.”

A falemberek a konditeremben is szorgalmasan dolgoztak, hogy izmot szedjenek fel. Nem feltétlenül tömeget, habár Joseph a tavalyi súlyához képest most nehezebb. Igen vaskosnak tûnik, de a jó értelemben. A falember elárulta, a robbanékonyságon és az általános kondíción dolgoznak. Ha az edzõk kihasználják e játékosok erõsségeit, és úgy tûnik, ez a céljuk, akkor idén végre megfelelõen ítélhetjük meg az egység munkáját.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások