A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Polacsek 970*250
Perfect look 300*300

EGY DUÓHOZ KETTÕ KELL

acapella 640×480

Damione Lewis, a Rams által 2001-ben a 12. pickkel kiválasztott falember idén április 10-én egy évre szóló, 1,15 millió dolláros szerzõdést írt alá New Englandben. Gerard Warren, akit a Browns a 3. helyen draftolt, április 24-én szintén egy évre írt alá, 900.000 dollárt fog keresni, amelyben benne van egy 40.000 dolláros bónusz is. A 2001-es újoncgárda három legjobb defensive tackle-jérõl Belichick edzõ így nyilatkozott: „Mindhárman (Seymour, Lewis, Warren) ugyanazon a Drafton vettek részt. Sok dolgoztunk mindhármuk elemzésén. De Gerardot a Cleveland még azelõtt elvitte, hogy választhattunk volna, így õ kiesett. Érdekesnek találom, hogy mindannyiuknak elég jó pályafutása van, és egy naptári éven belül mindhárman a csapat tagjai voltak.”

Seymour rögtön az újonc évében Super Bowlt nyert a Patriots-szal, és ötször utazhatott el Hazafiként a Pro Bowlra, viszont sem Warren, sem Lewis nem értek el ilyen sikereket személyes szinten, de a csapataikkal sem. A 188 centis, 136 kilós Lewis 5 szezont töltött St. Louisban. Csak kétszer játszott az alapszakasz összes meccsén, és a Rams egy évben egyszer sem tette be a kezdõk közé tíznél többször. Pályafutásának csúcsát 2004-ben érte le, amikor 61 szerelést és 5 sacket mutatott be. 2006-ban szabadügynökként került Carolinába. Úgy tûnt, a Panthers játéka jobban fekszik neki, az utóbbi 2 szezon alatt 31 meccsen játszott, minden alkalommal kezdõ volt, 48, illetve 41 szerelésig jutott. Lewis eddig összesen 131 meccsébõl 65 alkalommal volt kezdõ, 360 szerelést, 22,5 sacket, 14 levédekezett passzt, 5 kierõszakolt szabadlabdát, és 6 megszerzett fumble-t tud felmutatni a 4-3-as felállásban. A New England sémájába alkata miatt inkább nose tackle-ként illene, de azt mondták neki, készüljön fel bármire, õ pedig izgatottan várja a 3-4-es felállásra való átállását.

Nemrég Lewis így nyilatkozott: „Azt mondták, álljak készen, és tanuljak meg mindent. A fal összes posztját meg akarom tanulni, és képbe akarok kerülni a teljes védelemmel kapcsolatban, tudni akarom, hogyan mûködik, és azt is, hogyan mûködnek együtt a linebackerek a falemberekkel. Azt hiszem ennek sokkal nagyobb jelentõsége van a 3-4-ben, mint a 4-3-ban. Utóbbi esetben egyetlen munkám volt, hogy behatoljak a zsebbe. Nem számított, ha egész meccsen csak egyetlen szerelést tudtam végrehajtani, ha oda tudtam érni, és siettetni tudtam a passzt, már el is végeztem a munkámat. Most viszont teljesen más a helyzet. Ettõl lesz izgalmas és szórakoztató.”

A 193 centis, 149 kilós Warren top 3-as pickként igen nagy csalódást okozott. Négy évig maradt Clevelandben, mielõtt egy csere során Denverbe ment volna két évre. AZ utóbbi két évben pedig Oaklandben játszott. Annak ellenére, hogy nem tudott megfelelni az elvárásoknak, mindhárom csapatnál kezdõ volt, 135 meccsébõl 127 alkalommal. Eddigi pályafutása során 229 szerelést, 32 sacket, 18 levédekezett passzt 7 kierõszakolt fumble-t, és 4 megszerzett szabadlabdát gyûjtött össze. Belichick a következõket mondta Warrenrõl, aki testalkata alapján inkább Seymour régi defensive end szerepét idézi: „Eddigi karrierje során nagyon termékeny játékos volt, az utóbbi években fõleg a meccsek 70 százalékán játszott, akárcsak Lewis. Más a stílusa, de ugyanolyan eredményes. Emelni fogja az egység teljesítményét, tehetséges és termékeny játékos.” És akárcsak Lewis, valószínûleg õ is vándorolni fog a falban. Belichick így folytatta: „Nos, mindent játszott már: játszott a Raidersnél, ismeri a háromtechnikát is. A Brownsnál inkább középen használták. Denverben is mozgatták a falon belül. Szóval úgy gondolom, gyakorlatilag bárhol használható. Jobb és baloldalon egyaránt sokoldalúan használható, passzoknál is.”

Míg általában senki nem kap újabb esélyt, hogy az elsõkörösökhöz illõ tehetségét elõhozza a kezdeti botladozás után, közel egy évtizeddel azután, hogy Belichick figyelgette õket a Draft elõtt, Lewis és Warren is megmutathatják, mit tudnak. Többé már nincs a vállukon az elsõkörösökkel szemben támasztott elvárások súlya, így egyszerû játékosként a munkájukra koncentrálhatnak New Englandben.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások