A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Tesa 970*250
Praktiker 300*300

A MECCSNAPTÁR HATÁSAI

acapella 640×480

Ez vitathatatlan, de azt is meg kell nézni, hogy az elõzõ évben egy bizonyos csapat milyen versenynaptárral érte el azt a bizonyos mérleget. A számok alapján a Dolphins sorsolása volt a legnehezebb, az elõzõ évi 11-5-ös mutatóhoz képest 7-9-et értek el. A Panthers, amely a második legnehezebb naptárral nézett szembe, a divízió csúcsáról 8-8-ra romlottak, a nyolc gyõzelembõl három a szezon végén jött össze. A Patriots, a Falcons, a Bills és a Buccaneers is visszalépett egy-két lépcsõfokot, vagy nem tudtak megfelelni a korábbi elvárásoknak. Az éremnek van másik oldala is, a Vikings-nek volt a legkönnyebb sorsolása, utána a Packers következik a sorban, mindkét csapat remek szezont produkált. Ez történt a Baltimore, az Arizona és a Cincinatti esetében is.

Persze, ez sem egy egzakt tudomány. A Jets-nek tavaly kemény csapatokkal kellett szembenéznie, a 7. legnehezebb volt a meccsnaptár, mégis AFC-döntõt játszottak, ahol a félidõben vezettek is. Az elõzõ évben a Steelers a liga egyik legbrutálisabb sorsolását játszotta végig, a kemény meccsek csak megedzették õket a döntõre. Itt is van másik oldal. A Bears-t a könnyû sorsolás sem mentette meg a tavalyi bukástól, és a Browns, vagy a Rams sem lett jobb csapat. Ennek ellenére mégis számít a sorsolás. Az NFL-ben a bizonyos mértékû kiegyenlítettséget a rotációs rendszer is biztosítja, amellyel meghatározzák a csapatok meccseit. Az egyik évben egy gárda az NFC East ellen, a másikban az AFC West ellen játszik.

A következõkben jöjjön egy kis jövõbe nézés. Olyan csapatokat vizsgálunk, amelyeket segíti, illetve hátráltatja az idei versenynaptár.

Három csapat, amelyek segítséget kapnak:

Arizona Cardinals
A Cardinals a legjobb idõben kap egy kis segítséget a sorsolástól, hiszen Arizonába költözésük óta a legnehezebb holtszezonon lesznek túl. A csoport, amelyben játszanak (Rams, Seahawks, 49ers) már önmagában is könnyûnek számít, de a Cardsnak lesz néhány olyan meccse, amelyet könnyen hozni fognak. Az elsõ három mérkõzésükön Matt Leinartnak alkalma lesz belelendülni, az 1-15-ös Rams, a 9-7-es Falcons, és az 5-11-es Raiders lesz az ellenfél a keményebb diót jelentõ Chargers és Saints elõtt. Azonban a 6. játékheti szabadnap után szép idõk jönnek számukra. Attól kezdve nem találkoznak olyan csapattal, amely sorozatban gyõztes szezonokat produkált. De azért még nem szabad elkiabálni.

San Diego Chargers
Sokan leírják a csapatot, miután a rájátszásban kikaptak a Jets-tõl, és elengedtek néhány nagynevû játékost. De a Cardinals-hoz hasonlóan a Chargers-nek is 6 olyan csoportmérkõzést kell lejátszania, amelyekben õk a favoritok, ez bátran kijelenthetõ. Az elmúlt néhány évben gondot jelentett a lassú kezdés, de az elsõ 6 meccs ezúttal könnyûnek ígérkezik: Kansas City-be utaznak, fogadják a Jaguars-t, Seattle-be mennek, hazai pályán játszanak a Cardinals ellen, majd elutaznak Oaklandbe és St. Louis-ba. Az idegenbeli meccseik közül kettõ a nyugati parton lesz, másik kettõ pedig a Középnyugaton, ahol újjáépülõ csapatok fogadják a Chargers-t. A szezon közepe nehezebb lesz, majd a Raiders, a Chiefs és a Niners elleni meccsek jönnek levezetésképpen, a legvégén pedig idegenben játszanak a Bengals és a Broncos ellen. Nem túl ijesztõ sorsolás egy olyan csapat esetében, amelyet egyébként az AFC West élére várnak.

Carolina Panthers
Ezt a csapatot nehéz kiismerni ebben a holtszezonban, fõleg miután annyi veteránt vesztettek, vagy engedtek el. De van egy olyan általános érzés az elemzõben, hogy a Panthers a fûben lapul, készen az ugrásra, amit a meccsnaptár is meg fog könnyíteni, ha minden jól megy. A Giants elleni meccsen nyitják meg az új Meadowlands Stadiont, miután a 16. héten tavaly õk játszottak utoljára a régiben. És bár az érzelmek az Óriásokat fogják hajtani, könnyen lehet, hogy a Panthers meg tudja fogni õket. A Bengals és a Saints ellen nehezebb dolguk lesz, de emlékezzünk, a Carolina tavaly majdnem nyert a Saints ellen New Orleans-ban. A 6. heti szabadnap nem jön rosszkor, a következõ 4 meccsükbõl 3 pedig vesztes csapatok ellen lesz. A másik fõcsoportból a Ravens és a Steelers ellen játszanak, ami nehéz lesz, plusz hosszú utazás után a Seahawks otthonában játszanak a 13. héten, de ezeket leszámítva, nem túl nehéz a rájuk váró feladat. Egy másik plusz, 16 meccsükbõl 14-et helyi idõ szerint délután egy órakor játszanak, amit az edzõk nagyon szeretnek.

Jöjjön 3 olyan csapat is, amelyeket hátráltat a sorsolás:

Houston Texans
Nyitásként rögtön ott van a Colts, amely a franchise történetében mindössze egy meccset nem nyert meg Houstonban. Aztán Washingtonba mennek, hogy Mike Shanahan csapatával játsszanak, akik várhatóan jobbak lesznek a tavalyinál. Majd hazai pályán fogadják a Cowboyst. Jerry Jones egészen biztosan nem felejtette el azt a vasárnapi esti rangadót, amely során gyakorlatilag megalázták a Dallast. Ne feledjük, ezeken a meccseken sztárjátékosuk, Brian Cushing nem fog játszani. A nehézségi fok a következõ meccseken sem enyhül. Houstonba megy a Giants, a Chargers és a Ravens, nehéz meccs vár rájuk a Jets és az Eagles otthonában, akárcsak Indianapolis-ban, a Colts ellen. A Texans nem nagyon szuperál Indy-ben. Azok, akik magasabb szintû játékot várnak idén a Texans-tól, elõbb vegyék figyelembe ezt a sorsolást.

New England Patriots
lehet, hogy a Patriots idén jobb csapat lesz, mint tavaly, de a verseny nem lesz könnyebb számukra. Két, playoffba jutott csapattal kezdenek, fogadják a Bengalst és New Yorkba mennek a Jetshez. Ezenkívül még 5 meccsük lesz olyan csaptok ellen, amelyek egy évvel korábban bejutottak a rájátszásba. Az 5. heti szabadnap után nehéz hármas jön: a Ravens érkezik Foxborough-ba, San Diegóba mennek, majd meglátogatja õket a Vikings, és talán Brett Favre. Habár a Hazafiak hozzá vannak szokva a fõmûsoridõs meccsekhez, mégis hátrányt jelent, hogy 4 esti meccsük van, és csak a 16. és 17. játékhéten fordul elõ, hogy egymás után két mérkõzésük kezdõdik délután egy órakor.

Cincinatti Bengals
A Texans-hoz hasonlóan, lassú kezdés várható tõlük is. Elõször New Englandbe utaznak, majd a Ravens-t fogadják, majd Carolinába mennek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a csapatok, amelyek 1-2-es vagy 0-3-as mérleggel kezdik az alapszakaszt, nagyon nehezen jutnak be a rájátszásba. A 6. heti szabadnapot követõen ismét nehéz lesz a Bengals dolga: Atlantába mennek, otthon játszanak a Dolphins és a Steelers ellen, majd Indianapolis-ba utaznak. A Bills ellen ezután kicsit fellélegezhetnek, de újra jönnek a nehéz napok. Hálaadás Napján a Jets ellen játszanak New Yorkban, majd hazai meccs jön a Saints ellen, ezt követi a Steelers elleni mérkõzés Pittsburgh-ben, majd a Browns-t és a Chargers-t fogadják, és Baltimore-ba mennek, hogy befejezzék a szezont. Kevés lehetõség a pihenésre egy olyan csapatnak, amely tavaly nem tudott egyenletesen jól teljesíteni.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások