A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Linea 970*250
Stihl-hja-300×300

KAMPÁNY NEW YORKÉRT

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Tim Mara promoter volt, és nála törvényesen lehetett fogadásokat kötni. Feje tele volt új ötletekkel, neki köszönhetõen indult el a profi futball New Yorkban. Mara állítólag akkor azt mondta: „Bármelyik sportág megér 500 dollárt New Yorkban”.
A Giants most már New Jerseyben játssza a mérkõzéseit, nem a Polo Grounds-on, vagy a régi Yankee Stadionban. Otthonukon a Jets-szel osztoznak. Azóta nem kevés idõ telt el, de végre elérkezett az az idõ is, amikor kiderül, Mara tervei 2014-ben kicsúcsosodnak-e egy Super Bowl formájában. A döntõt Jerseyben játszanák, a meccset felvezetõ eseményeket New Yorkban rendeznék meg. Ha Giants és a Jets megnyeri a rendezés jogát, a város csak nyerhet. Végre a legnagyobb városban játszanák a legnagyobb meccset.

John Mara, a Giants elnöke és társtulajdonosa a hétvégén a következõket mondta: „Személy szerint úgy gondolom, nagyon különleges dolog lenne ezen a környéken rendezni egy ekkora jelentõséggel bíró mérkõzést. Fõleg 90 évvel azután, hogy meccseket kezdtünk játszani a Polo Grounds-on.” A Giants fele a Tisch-család tulajdonában van, de Mara részérõl még mindig nagyszerû történet lenne a családi vállalkozások kategóriájában. John Mara az alapító Tim Mara unokája, Wellington Mara fia. Édesapja és nagyapja láthatták a Giants elsõ hazai meccsét, amit 1925 októberében rendeztek meg egy olyan csapat ellen amelynek Frankford Yellow Jackets volt a neve. Abban az évben az Óriások legnagyobb meccse, amely felért egy Super Bowl-lal, és megmentette a profi futballt a városban, az volt, amikor a Red Grange ellen játszottak a Polo Grounds-on 70.000 ember elõtt, 20.000 szurkolót pedig egész egyszerûen nem is tudtak beengedni.

Mara elmondta: „Édesapám jegyekkel teli zsebbel járt iskolába, hogy embereket toborozzon a lelátókra. Azóta azért sokat változott a helyzet. Jelenleg a Super Bowl a legnagyobb várakozást kiváltó esemény az országban, ezért gondolom, hogy a világ legnagyobb színpadán kellene lejátszani.”

A legnagyobb meccs a legnagyobb színpadon. New Jersey hosszú ideje a Giants partnere. Az emberek általában az idõjárás miatt aggódnak, amely a Super Bowl idejére várható. A Giants és a Jets szurkolói csak nevetnek ezen, az idõjárás soha nem tudja õket megállítani. Ha a nem ott lakó emberek aggódnak emiatt, ülhetnek egy üres stadionban, és megvárhatják, amíg a döntõ visszakerül Floridába.

Nem biztos, hogy New Yorkban rendezik meg a 2014-es döntõt, ezt Mara is tudja. Woody Johnson, a Jets tulajdonosa is tisztában van vele. A vetélytársak Tampa és Miami, meleg idõjárásnak örvendõ helyek, ahol már rendeztek döntõt. De ha az NFL végre rászánja magát, hogy kültéri pályán, hidegben rendez Super Bowlt, azt csak New Yorkban teheti.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások