A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Köki 300*300

A RADAR ALATT

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Nem Tim Tebowról, hanem Brady Quinnrõl van szó. Ugyanis õ a Denver Broncos másik új irányítója, az, amelyiknek a mezeladási számai nem döntögetnek NFL-csúcsokat, az, amelyiknek nem örökíti meg minden mozdulatát a fotósok falkája, riporterek hada. Egyelõre még nagyon is valószínû, hogy Quinn lesz a Denver kezdõ irányítója a 2010-es szezonban, feltéve, ha ki tudja ütni helyérõl a jelenlegi kezdõt, Kyle Ortont, aki már játszott egy évet Josh McDaniels vezetõedzõ sémájában. Quinn a csapat múlt heti, passzokra kihangsúlyozott edzõtábora során így nyilatkozott Ortonról: „Nagyon jól ismeri ezt a támadó rendszert. De én is otthonosan mozgok benne.”

A Broncos a holtszezonban a Cleveland Brownstól szerezte meg Quinnt, kemény versenyhelyzetet teremtve ezzel Ortonnak. Az új szerzeménynek vannak tapasztalatai versengés terén, miután a 2007-es Draft elsõ körében elhozták, Clevelandben folyamatosan meg kellett küzdenie Derek Andersonnal. Ezúttal azonban más a helyzet. Denverben nagyobb a konkurencia, hárman vannak. Felütötte fejét a Tebowmánia. Amióta a Broncos az idei Drafton kiválasztotta a Florida egykori Heisman-gyõztes, kétszeres nemzeti egyetemi bajnok, és jelenleg még fejlõdõ irányítóját, azóta róla beszélnek a városban, õ lett a fõszereplõ. Mindez még azelõtt történik, hogy akár egyetlen snap átvételt is láttunk volna tõle éles helyzetben. De Quinn nem bánja. Így –amennyire lehet – elkerülheti a média figyelmét, és teheti a dolgát. Quinn a következõket mondta: „Az irányítóé azon posztok egyike, amelyekrõl az emberek mindig beszélni akarnak. Önzõ leszek, joggal. Jó srácok vagyunk.

A cirkusszal Tebow belekóstolhatott, hogy milyen érzés lehetett John Elwaynek, amikor a Hall of Fame-tag 1983-ban újonc volt. Ezek után nem kerülheti el az összehasonlításokat sem. Ez az átka, ha valaki Denverben lesz irányító: mindenkit a 7-es számú mezt viselõhöz hasonlítanak. Mekkora nyomást jelent ez? Quinn számára semekkorát, hiszen saját bevallása szerint Clevelandben is Bernie Kosar árnyékában élt. Mosolyogva tette hozzá: „Ezzel nem akarom leértékelni Bernie-t. Nagyon szép pályafutása volt.”

Quinn is ebben reménykedik. De ahhoz elõbb be kell jutnia a pályára, és meg kell õriznie testi épségét. Mostanában nem kerülik el a sérülések, amelyek a szezonjait is megrövidítették. 2008-ban eltörte jobb kezének egyik ujját, így november végén a sérült tartalék-listára került. Tavaly a 15. játékhéten a bal lábában súlyosan megsérült a Lisfranc-izület. De most újra egészséges, és azért jött, hogy kitúrja Ortont. Elmondta: „Mindenki játszani akar. Ha hiányzik valakibõl ez a hozzáállás, nem kellene ezt a sportot ûznie.”

Az irányítókkal kapcsolatos viták elkerülése érdekében McDaniels Orton mellé állt, rögtön, miután megszerezték Quinnt. De nemsokára jön az edzõtábor, ahol a dolgok könnyen megváltozhatnak. Semmi nincs kõbe vésve, még akkor sem, ha Orton jelentõs elõnnyel indulhat Quinnhez és Tebowhoz képest.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások