A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Tesa 970*250
Újház 300*300

ZACH THOMAS DELFINKÉNT VONUL VISSZA

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Thomas csütörtökön újra szerzõdést írt alá régi csapatával, ezúttal csak egy napra szólót, így onnan vonulhat vissza, ahol 12 szezonon keresztül kiválóan játszott. A Texas Tech egykori játékosa 1996-ban csak 5. körben kelt el, mégis a Dolphins sztárja, és Dan Marino meg Jason Taylor mellett a franchise egyik arca lett. Taylor egyébként utóbbi sógora. A Miami játékosaként 1.38 szerelése, 19,5 sackje, és 17 interceptionje volt 168 meccsen. Hétszer választották be a Pro Bowl-keretbe, ez Marino kilenc Pro Bowl-ja mögött a 2. legtöbb a Dolphins-nál. 2008 februárjában, amikor elbocsátották, Thomas kijelentette: „Mindig is Delfinnek fogom tartani magam.”

A 2008-as szezont a Dallas Cowboys-nál töltötte, majd tavaly a Kansas City edzõtáborában idõzött, de sérülés miatt a szezon kezdete elõtt elküldték. Egyébként a Dolphins is sérülés miatt bocsátotta el. Az NFL egyik legszívósabb linebackere 2007-ben már csak 5 meccsen játszott a Miami mezében, miután hátulról belementek, és olyan sérülést szenvedett, amely hetekig migrént okozott. Pályafutása során számos agyrázkódása is volt, korábban kis is jelentette, hogy halála után agyát a tudománynak, a Bostoni Orvosi Egyetemnek adományozza. Számtalanszor mondta, hogy megszámolni sem tudja, hány agyrázkódása volt.

A kiváló LB visszavonulásának hivatalos bejelentésén így fogalmazott: ”Köszönetet szeretnék mondani a Dolphins-nak, amiért megengedték, hogy visszajöjjek, és itt fejezzem karrieremet. Nagyszerû emlékeket õrzök az edzõkrõl, csapattársakról és rajongókról, és mindenkinek szeretném megköszönni, hogy emlékezetéssé tették az itt töltött éveimet.”

Steve Ross, a Dolphins egyik tulajdonosa így nyilatkozott: „A Dolphins régi rajongójaként tudom, mit jelentett Zach Thomas a franchise számára, gondolok itt a pályán mutatott, de a pályán kívüli közremûködésére is. Semmilyen akadály nem volt leküzdhetetlen számára attól kezdve, hogy 1996-ban az 5. körben draftolták. Kétségekkel fogadták, egyesek szerint túl lassú, vagy túl kistermetû volt, hogy sikeres legyen ebben a ligában. De Zach kitartott, intelligenciáját, elkötelezettségét és képességeit kombinálva a Dolphins történetének egyik legjobb játékosává vált.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások