A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
acapella 970×250
Tesa 300*300

49ERS A FELTÁMADÓ CSAPATOK ÉLÉN

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

49ERS

Az Arizona túl sok tehetséges játékost vesztett a holtszezonban ahhoz, hogy elkerülhesse a visszaesést, így nyugodtan elbúcsúzhatnak harmadik divíziógyõzelmüktõl. A St. Louis se jelent túl nagy veszélyt a közeljövõben és a Seahawks új vezetõedzõjének, Pete Carrollnak is bõven van még mit építenie a csapaton.

Minden adott hát a San Francisco és a második teljes idényét kezdõ Singletary számára, hogy hét év után újra playoffba jussanak.

Singletary legnagyobb erõssége az a motiváló készség, amivel a legjobbat tudja kihozni az amúgy is tehetséges játékosaiból. Ha csak az 1. körös választottakat nézzük, akkor is impozáns a szinte még újonc játékosok listája: Alex Smith, Vernon Davis, Manny Lawson, Patrick Willis, Joe Staley, Michael Crabtree.

A 49ers arra használta idei draft pickjeit is, amire a legnagyobb szüksége volt, Anthony Davis, RT-re és Mike Iupati, LG-re. Segítségükkel és Frank Gore erõteljes futásaival igazán hatékony futójátékot láthatunk majd tõlük.

„A 49ers szépen felépítette magát”, mondta Brian Baldinger, az NFL Network elemzõje. „Azt a csoportot meg kell nyerniük.”

A San Francisco remek játékosokat szedett össze és a tény, hogy nem túl erõs csoportban vannak, szintén sokat segít. Nem beszélve arról, hogy tavaly lesöpörték a pályáról a Cardinals-t.

Mindezek ellenére, van egy nagy hiányossága a csapatnak. Ez nem más, mint Alex Smith, a csapat irányítója. A valamikori legelsõ pick ugyan erõsen zárta a szezont, mégsem mutatkozott meg benne az az átütõ erõ, ami kell mondjuk a playoff-hoz. Smith-nek minden eszköze meg lesz (Staley, Anthony Davis és Iupati a falban, Davis és Crabtree a széleken, valamint Gore a futásoknál) a következõ idényben, hogy kirobbanóan teljesítsen. És akkor többé már nem az az irányító lesz, aki helyett jobb lett volna Aaron Rodgers-t választani.

JETS

A New York Jets-nek megvan a három legfontosabb összetevõ a hosszú távú sikerhez: elsõrendû védelem, kiváló támadófal és egy fiatal franchise QB. Minden jel arra utal, hogy nemcsak átveszik a New England helyét az AFC keleti csoportjában, de azon kevés csapat közé emelkednek, akik a legesélyesebbek az AFC bajnoki címére.

A Jets nem retten vissza a merész döntésektõl sem, mint amilyen például Braylon Edwards tavalyi, illetve Antonio Cromartie és Santonio Holmes idei holtszezonban történt leigazolása volt. Ahhoz viszont elég okosak voltak, hogy ne tartsák meg Leon Washingtont vagy Alan Faneca-t, akik nyílván jelentõs összeget emeltek volna ki a csapat kasszájából.

Éppen ezek miatt vehetjük biztosra, hogy a fiatal sztárokat, mint Darrelle Revis vagy Nick Mangold meg fogják tartani.

FALCONS

Thomas Dimitroff, a Falcons GM-je módszeresen kezdte meg a csapat újjáépítését. Már legelsõ évében megtalálta azt az irányítót (Matt Ryan) és futót (Michael Turner), akikkel hosszútávra tervezhet. Azóta pedig rengeteg fiatallal töltötte fel a védelmet.

Támadósoruk tavalyi teljesítményét ugyan visszafogta Turner bokasérülése, mégis sikerült 9-7-es mutatóval befejezni a szezont. A védelem egyelõre a fejlõdés stádiumában van, de ha jól mennek a dolgok, erõs és hatékony egysége lesz a csapatnak. Ha 2010-ben is szárnyalni fognak a Sólymok, akár olyan magasságokat is elérhetnek, mint mondjuk a Szentek.

COWBOYS

A dallasi gárda tavalyi szezonja elõtti elbocsátások egy elég erõs játékoskeretet hoztak létre, amelynek fiataljai nemcsak fejlõdõ készséggel, valamennyi tapasztalattal is rendelkeznek. Fontos megemlíteni, hogy Tony Romo-nak ez a negyedik éve, amikor kezdõként léphet pályára. Dez Bryanttel, Felix Jones-szal és Miles Austinnal kiegészülve Romo nagy gondot fog okozni ellenfeleinek.

A védelem Wade Phillips irányítása alatt és DeMarcus Ware játékával ugyanolyan kemény maradt, mint eddig. Ha a támadófalat is sikerülne megerõsíteniük, a Dallas olyan szilárd csapat lenne, amilyen már nagyon régen nem volt.

PACKERS

Ha a Vikings két játékosát (Kevin Williams, Pat Williams) mégiscsak felfüggeszti az NFL, és az a bizonyos ex-Packers játékos sem tér vissza, hogy a center mögé hajoljon, akkor a Green Bay fogja uralni a divíziót. Ha viszont nem alakulnak kedvezõen a Packers számára a dolgok, akkor nagy harcra van kilátás a két rivális között.

A sajtfejûeknek van egy jó védõfala, vannak jó linebackereik és van egy Aaron Rodgers-ük is. A vezetõség pedig ott pótolta a hiányt fiatal játékosokkal, ahol kellett. Nem kell már sokat várni és mind a támadófalban, mind a secondary-ben látható lesz a javulás.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások