A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Heszperidák 970*250
Tesa 300*300

PRO FOOTBALL A SAJTÓFESZTIVÁLON

finn wellness 640*360

2010. május 15-én, szombaton a budapesti Vörösmarty téren negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) a Sajtófesztivált. Ezen a napon immár hagyományosan jelen van a magyar sajtó színe java, hogy egy színes, szórakoztató esemény keretében közvetlenül találkozhassanak egymással az újságok, magazinok és olvasóik. A sajtó nyílt napján várnak mindenkit: fiatalokat és felnõtteket, elõfizetõket, rendszeresen olvasókat és természetesen azokat is, akik csak kíváncsi érdeklõdõk.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy évrõl évre több kiadó mutatkozik be a fesztiválon. 2010-ben már 40 kiadó részvételével egy helyen és egy idõben látható a nyomtatott sajtókínálat jelentõs része az országos és megyei napilapoktól a különféle magazinokon, gyerekkiadványokon át a szaklapokig, folyóiratokig.

Az érdeklõdõk megismerkedhetnek a legújabb kiadványokkal, találkozhatnak a lapok készítõivel, szerkesztõkkel, újságírókkal, kiadóvezetõkkel és emellett számtalan kedvezményes elõfizetõi akció közül válogathatnak. A legtöbb kiadó a standján különbözõ programokkal, játékokkal várja az érdeklõdõket.

Az MLE meggyõzõdése, hogy érdemes ezt a seregszemlét megrendeznie, hiszen minden évben több tízezer látogató kíváncsi rá, kézzel fogható jelét adván annak, hogy az emberek életében ma is fontos szerepet játszik a nyomtatott sajtó.

Az MLE küldetésének tekinti az olvasási kultúra terjesztését, hogy az írott sajtó – még mindig 7 millión felüli olvasótábora – jelentõsen ne zsugorodjon.  Az Egyesület évek óta sikerrel mûködteti a közép és általános iskolásoknak létrehozott és egyre bõvülõ olvasásra nevelési mozgalmát. A fesztiválon sor kerül a nagy sikerû „Te vagy az én emberem” pályázat hivatalos eredményhirdetésére. Ennek keretében 6–14 éves diákok pályázhattak arra, hogy a számukra legérdekesebb emberrel interjút készíthessenek, és az meg is jelenjen a lapokban.

A jó hangulatról a minden korosztály igényét kielégítõ program gondoskodik.

 

Programok:

10.00   Gyermekfoglalkoztató bohócokkal

11.00   Gyõri Vaskakas Bábszínház: Metamorfózis-tárgyanimáció A fekete takarás elõtt az egyszerû, fehér textíliák „metamorfózison” esnek át és egy színes, kalandos mesevilág tárul a nézõk szeme elé.

12.00   Könnyû jazz muzsika CD-rõl

14.15   Famous Társulat: Réthy Zsazsa, Nagy Szilárd, Vastag Csaba Közismert musical slágerek a népszerû ifjú színész-énekesek elõadásában

15.00   Ádám és Éva – Neoton slágerek

Csepregi Éva és Végvári Ádám mûsora

„Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Tini-dal, Vándorének”…

16.00  „Te vagy az én emberem pályázat” eredményhirdetése, tombolasorsolás

17.00   Király Viktor mûsora

Vörösmarty tér, 8 D stand

2010. május 15-e (szombat)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások