A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Tesa 970*250
Acapella 300×30

NEHÉZ A DEFENSIVE TACKLE ÉLETE

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Az idei drafton a belsõ falemberek közül 11 kelt el az elsõ két körben, ami több mint duplája az éves átlagnak. A defensive tackle poszt elõretörése a minicampek alkalmával is megmutatkozott, ahol nagy hangsúlyt kaptak a frissen elkelt fiatalok, akikkel szemben igen magas elvárásokat fogalmaztak meg a csapataik. Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb pénz a draft elsõ két körében leledzik, így érdemes egy kissé körüljárni, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a valóságban mit is várhatunk az ifjú titánoktól.

Ezek alapján kijelenhetõ, hogy a csapatok bizony némileg a fellegekben járnak, és ideje volna számukra is visszatérni a realitások talajára. Az elsõ és talán legfontosabb, hogy leszögezzük, Ndamukong Suh, Gerald McCoy, Tyson Alualu, Dan Williams, Jared Odrick, Brian Price, Torell Troup, Lamarr Houston, Linval Joseph, Mike Neal és Terrence Cody újoncok. Ennek megfelelõen kevés tapasztalattal bírnak, a megszokottnál jóval keményebb és nagyobb támadókkal kell felvenniük a harcot, ami akár azt is magával hozhatja, hogy az elsõ évüket  egy sérülés is meghatározhatja.

Az egyetem és az NFL közötti különbséget kiválóan megvilágítja a tavalyi draft defensive tackle-jeinek példája. 2009-ben az elsõ két körben 5 fiatal került a ligába errõl a posztról, akik újoncidényükben az alábbi együttes statisztikát tudják felmutatni: 6 kezdés, 2 sack, 37 szerelés, 0 forced fumble. Talán egy rossz év volt a tavalyi? Aligha. Sokkal inkább arról van szó, hogy az NFL-ben tapasztalható sebességhez és erõhöz hozzászokni annál nagyobb feladat, hogy arra rögtön az elsõ évében hibátlanul reagáljon egy tehetséges játékos.

Ennek megfelelõen már most kijelenthetõ, hogy a 11 idei kiválasztottnak alaposan össze kell szednie magát ahhoz, hogy 2010-ben sikeres évet produkáljanak. Igaz, hogy ezekben a srácokban komoly potenciál szunnyad, de óriási hegyeket kell megmászniuk ahhoz, hogy megfeleljenek a talán nem is túl reális elvárásoknak, és kiállják a liga próbáját.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások