A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
Lufi 970*250
EfEf 300*300

JAMES ÚJ KÜLDETÉST TALÁLT

acapella 640×480

Bradie James anyja, Etta Mea James férjének halála után négy hónappal tudta meg, hogy egy elég agresszív mellrákfajta növekedik a testében. Hat hónapra rá a Dallas Cowboys linabckerének meghalt az édesanyja.

James még csak másodéves volt az LSU-n, mikor tíz évvel ezelõtt mindkét szülõjét elvesztette. A gyászoló napokon ugyan már túl van, azonban az édesanyja hiánya még mindig fájdalmas a hétköznapok során is.

„Üzentem mindenkinek. Nagyon sokat olvastam a mellrákról, mikor fõiskolás voltam. Tökéletes idõben és tökéletes helyen voltam ahhoz, hogy tanuljak annak ellenére, hogy akkoriban kevés emberrel tudtam errõl beszélgetni. Már akkor tudtam, hogy tennem kell majd valamit ez ellen. Tenni akartam valamit, hogy az emberek ne menjenek keresztül azon, amiken én” – mondta James, aki most vasárnap mintegy húsz családtagot fog dallasi otthonában vendégül látni.

Idén James alapítványa, a Foundation ’56 mintegy 65 Dallas környéki nõnek küldött ki mammográfiára felszólító levelet. Körülbelül 90%-uk soha nem vett részt ilyen jellegû vizsgálaton. James erõfeszítéseiért nevezték a Byron „Whizzer” White Díjra, amit az NFL Játékosok Szervezete adományoz. A díjat azonban nem õ, hanem az Oakland Raiders cornerbackje, Nnamdi Asomugha nyerte el.

Etta Mae James 2000 szeptemberében egy éles szúrást érzett az oldalában, mikor kiderült, hogy rákos, de egyik gyermekének sem mondta el. „Nem akart senkire sem terhet róni, meg akarta védeni õket” – mondta Etta Mae James testvére, Jeanette Conway. 2001 februárjára a betegség már annyira legyengítette a anya szervezetét, hogy nem volt képes tovább harcolni a kórral, annak ellenére, hogy korábban két mûtéten is átesett.

James rövid idõn belül elvesztette édesapját és édesanyját és terápiára járt az történtek után az LSU berkein belül. Sikerült túltennie magát a történteken és most úgy próbál meg adózni szülei emlékének, hogy segít a hasonló problémákkal küzdõ embereken. 

Fordította: Szûcs Gergõ

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások