A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
acapella 970×250
Finn wellness 300×300

CSAK CSENDBEN, CSAK HALKAN

finn wellness 640*360

A Draft elõtt és után egymás után látnak napvilágot a cserékkel kapcsolatos pletykák, nagynevû szabadügynökök cserélik le megszokott mezüket, de a Ravens háza táján csend honol, amióta a szabadügynök-piac megnyitásának elsõ napján leigazolták Anquan Boldin WR-t. Néhány nap múlva kezdõdik a Hollók elsõ minicampje, és a 2010-es kezdõcsapat nem igazán változott, nagyrészt az érkezõk neve okozza az eltérést. És egy olyan csapatnál, amely az elmúlt két szezon mindegyikében felmutathat gyõztes playoff-meccset, a folytonosság nagyon szívesen látott vendég. Harbaugh elmondta: „Tényleg nagyon tetszik a csapatunk összeállítása. Tetszik a csapat alapzata.”

Márpedig az alapot elõbb ki kell ásni, aztán lehet építkezni. Ennek jegyében a Ravens majdnem mindent ugyanúgy akar csinálni, mint tavaly. 2004 óta elõször fordul elõ, hogy 5 támadó falemberükbõl 4 visszatér. Az elsõszámú cseréik, Chris Chester, Oniel Cousins, David Hale és Tony Moll szintén maradnak. Õk ugyanannak a futó-gárdának fognak blokkolni, és ugyanazokat az irányítókat fogják védeni. Todd Heap lesz a kezdõ tight end, most azonban több segítsége lesz Ed Dickson-nak és Dennis Pitta-nak köszönhetõen.

A védõfal is – annak ellenére, hogy két játékost elvesztettek – nagyjából sértetlen marad. A legnagyobb változás Cory Redding megszerzése, aki Dwan Edwards helyén fog játszani. De, ahogy Harbaugh is mondta, Redding játéka nagyon hasonlít Edwards stílusára. Terrence Cody érkezésével a cserék száma is növekedett. A linebackereknél sincs nagy változás, a 2. körös Sergio Kindle ad egy extra elemet a passz-siettetés palettáján, egyelõre Jarrett Johnson cseréjeként.

Nagyobb változások a hash markon kívül felálló játékosok körében következett be, és valószínûleg itt lesznek még mozgások. Boldin és Donte Stallworth ezentúl Baltimore-ban játszanak, így jelenleg 9 elkapója van a Ravens-nek, plusz Mark Clayton, a korlátozott szabadügynök. Cornerback poszton a probléma épp ennek az ellenkezõje, túl kevesen egészségesek. Domonique Foxworth és Chris Carr mögött 3 CB van, akik nem végezhetnek teljes edzésmunkát, ketten pedig térdsérülésbõl lábadoznak.

Ebben az évben Baltimore-ban nem kell sokat veszõdni a bemutatkozásokkal. A javarészt a régi, tapasztalt, ismerõs banda esik neki a munkának. Ben Grubbs guard megjegyezte: „Azt hiszem a siker egyik legfontosabb tényezõje a tapasztalat. Minden évvel egy újabb közös szezon kerül a hátunk mögé. Azt hiszem, ez nagy lesz. Izgatott vagyok. Jó év lesz ez.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások