A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
acapella 300×300

HEGYEK KÖZÖTT…

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Az április 24-i Draft-nap után a fáradt Dominik a PFW-nek megjegyezte: „Hegyeket keresünk.” Tavaly volt az elsõ éve ebben e munkakörben, a csapat 3-13-as mérleggel zárta a szezont. Nyomás alatt van, ugyanis elindultak olyan találgatások, hogy talán õt és Raheem Morris vezetõedzõt a vezetõség nem szívesen látja viszont 2010-ben. Dominik azonban maradt, és a 3. pickel megszerezte a védelem egyik gyöngyszemét, Gerald McCoy DT-t, aki a tavalyi elsõköröshöz, Josh Freeman irányítóhoz csatlakozik a franchise újjáépítésének folyamatában.

Dominik elmondta: „A 196 cm-es irányító és a 193 cm-es defensive tackle Tampa hegyei. Könnyû elsõ választás volt. Nagyon izgatottak vagyunk Gerald miatt. McCoy kiválasztása után beszéltem a toborzóinkkal, azt mondtam ’Srácok, azt hiszem most már csak ülni fogunk, és nézzük, amint a Draft kibontakozik. A börze számunkra holnap kezdõdik.” Könnyen lehet, hogy a Buccaneers akkor is McCoy-t választotta volna, ha az 1. pick lett volna az övék. A Tampa-2 védelem háromtechnikája õt kívánja meg, és máris elindultak az összehasonlítgatások Warren Sapp-pel, az egykori Buccaneerrel, aki hétszer járt a Pro Bowl-on.

Dominik a következõket mondta: „Gerald nagyszerû kölyök. A személyisége Reggie White-éhoz hasonlít, vagy John Lynch-ére. Az jut eszembe, ez egy nagyon kedves fickó, hogyan tud kemény, durva lenni a pályán? Elmentünk az egyik magánedzésére, és teljesen átváltozott. Igazán jó volt látni, hogy a gyakorlat közben önmaga ellentéte volt. Még az arca is megváltozott.”

McCoy-nak nem lesz meg az a támogatói csoportja, ami Sapp-nek megvolt az elsõ évében. A Bucs még mindig építkezik, lassan gyûjtögetik azokat a játékosokat, akiktõl a feltámadást várják. Dominik gondolatait egy védelmi beállítottságú csapat felépítése vezéri. Miközben sokan azt várták, hogy a 2. körben az elsõ pickjüket elkapóra használják fel, hogy segítség Freeman-t, Dominik inkább még egy defensive tackle-t választott Brian Price személyében, és csak késõbb hozták el Arrelious Benn WR-t. Dominik így kommentálta a dolgot: „Freeman is nagyszerû srác, de amikor bejön az irodámba, mindig azt kérdezem ’Mit akarsz? Mit csinálsz itt? Nem tudod, hogy Tampában védelmet játszunk?’ Védelem tekintetében Morris edzõhöz hasonlóan fundamentalista vagyok. Amikor látom Freeman-t mindig megjegyzem ’Hé, mi egy védelmi város vagyunk. Ezt te is tudod. Menj innen.’ Ez Tampa. Ezzé akarunk válni.”

És ezek a hosszú távú tervek. Dominik és Morris úgy érzik, a védelem jó irányba mozdult el, amikor tavaly novemberben a vezetõedzõ átvette a defensive coordinator feladatait. Optimizmusuk csak erõsödött, amikor a Bucs a szezon utolsó 3 meccsébõl kettõt megnyert, ez alatt a védelem 14,7-es meccsenkénti átlagot engedett az ellenfeleknek. McCoy-tól és Pride-tól, akiknek esélyük van rá, hogy egyszerre legyenek kezdõk, azt várják, hogy a védelem közepét megerõsítik, amely tavaly gyenge pont volt, a csapat ugyanis utolsó helyen végzett a futás elleni védekezésben, és döcögött a passz-siettetés is. Dominik, aki nem nagyon költött pénzt szabadügynökökre, kockázatos stratégiát követ, amikor Freeman, McCoy, Price, és több fiatal játékos fejlõdésére számít. Tõlük várja, hogy olyan eredményeket szállítanak 2010-ben, amely megmenti az õ és Morris edzõ állását. De meg van gyõzõdve arról, hogy helyes az út.

„(A Draft idején) Csütörtök éjszaka talán 4 órát aludtam az izgatottság miatt. Pénteken talán ötöt. A szívem csak ugrált a mellkasomban, de imádom az érzést. A Draft óriási dolog. Megkapod az esélyt, hogy befolyásold a csapatot, és úgy gondolom, mi megtettük. Nagyon hiszek benne.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások