A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Perfect Look 970*250
Finn wellness 300×300

ORLANDO PACE MEZE EGY ÚJONCON

Acapella 640×480

A gesztus egyben utal arra is, hogy milyen nagyra tartják a 76-os számot viselõ támadó falembert, akit a 2. kör elején draftoltak. Saffold vasárnap, a Rams 3 napos újonc-minicampje végén így nyilatkozott: „Mindig is gondoltam, hogy Orlando nyomdokaiba lépek. Az Indiana-ra jártam, de most a Ramsnél vagyok. Igazán jó érzés az õ mezszámát viselni.” Pace – akárcsak Saffold – Ohio szülötte, a St. Louis tagjaként 7-szer járt a pro Bowl-on.

A Rams a 33. pickjét használta fel, hogy megvédjék a Draft elsõ kiválasztottját, Sam Bradford irányítót. Saffoldot a 2. kör legelején húzták be, 193 cm-es magasságával és 141 kilójával jó választásnak tûnik. A csapatnál akkor döntötték el, hogy kell nekik, amikor a videón egy olyan játékost láttak, aki elsöprõen blokkol a futónak, és megbízhatóan védi az irányítót. A Hoosiers játékosaként Saffold 42 meccsébõl 41 alkalommal volt kezdõ. Az újonc Pace számát szerette volna megkapni, már csak azért is, mert édesapja, Roger Saffold Jr. is ezt viselte a középiskolában, majd az Iowa-n is, ahol az 1970-es évek közepén játszott.

Tiszteletének jeléül Saffold felhívta Pace-et, hogy jóváhagyását kérje a mezzel kapcsolatban. Üzenetet hagyott az egykori sztár rögzítõjén, kijelentette, hogy újra fel fogja hívni, ha nem kap választ. Saffold elmondta: „Nagyra értékelem, hogy a Rams megengedi, hogy ebben a mezben játsszak, és azt is, hogy Orlando is a tiszteletnyilvánítás jelének értelmezi. Újra fel fogom hívni, és meg fogom neki köszönni. Tudom, hogy itt õ a falemberek Istene.” Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha Pace nem engedi meg, hogy viselje, Saffold nevetve így válaszolt: „Azt hiszem a 75-ös elérhetõ.”

Amikor az újonc 11 éves volt, édesapja az Ohio-i Bedfordból elhozta õt a Rams egyik meccsére. Az egyik étteremben találkozott Pace-el, aki aláírta a mezét, még a régi kék-sárgát, amit a Super Bowl-gyõztesek akkor használtak. „Édesapám azt mondta, legyek alázatos, és csak kérjem az aláírást. Õ nagyon kedves volt, és aláírta” – mondta Saffold, aki fõiskolai karrierjét a baloldali tackle poszton töltötte, de a Ramsnél valószínûleg átkerül a jobboldalra, ahol a kezdõ posztért is harcba szállhat.

Érkezése Alex Barron távozását jelentheti, aki szabadügynökként nem írt alá szerzõdést. Jason Smith, a tavalyi Draft 2. választottja átkerülhet a baloldali tackle posztra, ahol eddig Barron játszott. Saffold számára valószínûleg nem jelent majd problémát a jobboldal sem. Elmondta: „A jobboldali tackle poszt teljesen jó lesz. Ugyanaz, mint a baloldali. A jobboldal biztosítása ugyanolyan fontos feladat, mint a túloldali tackle-é.”

Steve Spagnuolo nehéznek találta a falemberek értékelését egy olyan edzõtábor során, ahol nem használtak védõfelszerelést: „Nehéz dolog. Brendan Daly, a védõfal-, és Steve Lones, a támadófal edzõje a lehetõ legtöbbet dolgoznak az ügyességen, a technikán és a lábmunkán, de senkit nem lehet túlhajszolni, figyelni kell, mit csinálsz. Nem akarjuk, hogy bárki is megsérüljön.”

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások